Lenkijos anglių kasykloje per drebėjimą dingo penki kalnakasiai

  • Teksto dydis:

Pietų Lenkijoje esančią anglių kasyklą sukrėtus požeminiam smūgiui buvo išgelbėti šeši kalnakasiai, tačiau dar penki darbininkai laikomi dingusiais, šeštadienį pranešė tą kasyklą valdančios kompanijos atstovė.

Šeštadienį 11 val. 25 min. vietos (12 val. 25 min. Lietuvos) laiku Zofiovkos anglių kasykloje buvo pradėta gelbėjimo operacija, sakė Jastšembio Zdrujaus mieste įsikūrusios kasyklą valdančios kompanijos atstovė Katarzyna Jablonska-Bajer (Katažina Jablonska-Bajer).

Kasykla yra netoli Lenkijos ir Čekijos bendros sienos.

K. Jablonska-Bajer nurodė, kad keturis darbininkus pavyko iškelti į paviršių, tačiau buvo prarastas ryšys su dar septyniais kalnakasiais, kurie dirbo apie 900 metrų po žeme.

Kiek vėliau buvo pranešta, kad pavyko surasti dar du darbininkus, jie buvo sužeisti. Dar penkių kalnakasių tebeieškoma.

„Šioje kasykloje dar nėra buvę tokio galingo drebėjimo“, – sakė ji.

Anot Valstybinės kasybos agentūros, požeminis smūgis buvo 3,4 balo stiprumo.

TVN24 savo ruožtu pranešė, kad drebėjimas buvo jaučiamas paviršiuje ir kai kuriuose namuose.

Iš pradžių aukštas metano lygis kasykloje trukdė gelbėtojams pasiekti nelaimės vietą, tačiau po keturių valandų jie nusileido į vidų, sakė K. Jablonska-Bajer.

Anglių kasyba Lenkijoje yra klestinti pramonė, o anglys tebėra pagrindinis energijos ir šildymo šaltinis valstybėje, nors Lenkija palaipsniui stengiasi pakeisti šias iškasenas atsiniaujančiais ir švaresniais energijos šaltiniais.

Statistikos biuro skaičiavimais, pernai šalyje buvo iškasta apie 65,8 mln. tonų anglių, apie 4,8 mln. tonų mažiau nei užpernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - vietoj to kad eit į darbą pas kaimynkas užsibuvo, galvojo prie grįžtančių prisitrins, bet... nesinori dabar pravaikštos gaut.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių