Lenkijoje sugriuvo daugiabutis, yra žuvusių

  • Teksto dydis:

Lenkijos pietvakariuose esančiame Svebodzicių mieste sugriuvus senam daugiabučiui žuvo trys žmonės, iš jų du vaikai, keturi buvo sužeisti, o dar keturių tebeieškoma, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Vroclavo ugniagesių atstovas Danielis Mucha sakė, kad du aukštai, apie 80 proc. pastato, sugriuvo anksti šeštadienį ir kad priežastis galėjo būti dujų sprogimas.

Žemutinės Silezijos vaivada Pawelas Hreniakas nurodė, kad paieškų ir gelbėjimo operacija tikriausiai tęsis iki sekmadienio.

Sužeistieji buvo išgabenti į ligonines Svebodzicėse ir Vroclave.

Gelbėjimo operacijoje dalyvaujančių medikų vadovas Wojciechas Kopackis (Vojcechas Kopackis) sakė, kad dvi aukos buvo moksleiviai.

Pasak D. Muchos, griuvėsius naršo 23 ugniagesių brigados. Gelbėtojai pasitelkė specialiai dresuotus šunis.

Miesto meras Bogdanas Kozuchowiczius (Bogdanas Kožuchovičius) sakė, kad šis dar prieš Antrąjį pasaulinį karą statytas namas buvo neseniai renovuotas, o jo techninė būklė buvo gera.

Naujienų televizijos TVN24 tiesioginėje transliacijoje matėsi šalmus dėvintys gelbėtojai, besirausiantys plytų ir medienos nuolaužų krūvose.

Vyriausybės atstovas Rafalas Bochenekas perdavė premjerės Beatos Szydlo (Beatos Šydlo) užuojautą šios nelaimės aukų šeimoms. Jis pridūrė, kad vyriausybės vadovė nuolat informuojama apie gelbėjimo akcijos eigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
>>>griunam ir mes hmmm o tas namas valdiskas? Speju, kad privatus, tai ko jus norite is valdzios, man va padanga nuleido, tai valdzia irgi jokios kompensacijos nesuteike, pats pasikeiciau :)

nepanikuokit

nepanikuokit portretas
Senus namus kaip tik ir reikia remontuoti, tik aišku atraminių sienų griauti tai nereikia. Ir visokius medgalius iš sienų sovietmečiu statytuose namuose reikėtų išsitraukti, o vietoje jų plytas įmūryti, nes tie medgaliai kaip tik ir griauna sienas.

Goša

Goša portretas
Jeigu niekas nekištu nagų kur nereikia , tai namai dar negriūtu, bet kad atsiranda kokių durnių kurie griauna laikančias sienas, nes nori pasidaryt sporto salę, vietoj kambario, tai kur negriūs tada namas, o ypač neduok Dieve jeigu įvyktu nors menkiausias žemės drebėjimas, ir amen , ne tik tam , kas išgriovė laikančia sieną, bet ir kitiem nekaltiem kaimynam. Rūpužės tik griaut sienas tesugeba, o apie pasekmes negalvoja , kas gali įvykt.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių