Lavinos nuniokotame Italijos kalnų viešbutyje rasti trys gyvi šuniukai

  • Teksto dydis:

Vidurio Italijoje gelbėtojai po daugybe tonų sniego ir griuvėsių pirmadienį rado tris baltus šuniukus, išgyvenusius po viešbutį užgriuvusios lavinos.

Šis radinys suteikė gelbėtojams vilčių, kad praėjus penkioms dienoms po katastrofos, įmanoma rasti daugiau išgyvenusių žmonių iš 23 asmenų, tebelaikomų dingusiais.

Pirmieji išgelbėti žmonės jau paleisti iš ligoninės, o tyrėjams kyla vis daugiau klausimų, ar Italijos valdžia nenuvertino rizikos, kilusios užsnigtam kurortui dar prieš nutinkant nelaimei.

Praėjus penkioms dienoms po to, kai vidurio Italijoje, į šiaurės rytus nuo Romos, ant viešbučio „Rigopiano“užgriuvo 60 000 tonų sniego, krūva akmenų ir daugybė medžių, gelbėtojai tebeieško ieško daugiau išgyvenusiųjų, kasdami sušalusį sniegą rankomis, kastuvais bei grandininiais pjūklais. Kad paieškos eitųsi greičiau, į įvykio vietą buvo atgabentas ekskavatorius.

Surasti trys Abrucų aviganių veislės šuniukai nudžiugino visus ten buvusius žmones.

Džiūgaujantys gelbėtojai nešiojo šunyčius savo rankose, o vienas iš ugniagesių prisiglaudė prie balto šuns kailiuko ir jį pabučiavo. Praeitą mėnesį atvesti šuniukai yra vienam viešbučio gyventojui priklausančių aviganių, vardu Nuvola ir Lupo, atžalos. Apie juos anksčiau buvo rašyta viešbučio feisbuke. Šuniukų tėvai po trečiadienio popietę viešbutį užgriuvusios sniego lavinos išsigelbėjo patys.

„Jie tiesiog pradėjo labai tyliai loti, – sakė Miškininkystės departamento pareigūnė Sonia Marini. – Tiesą sakant, buvo sudėtinga iškart juos surasti, nes jie buvo pasislėpę. Tada išgirdome tą labai silpną lojimą ir pamatėme juos nedidelėje ertmėje, kurią ugniagesiai pramušė sienoje. Tada padidinome tą skylę ir ištraukėme juos.“

Ugniagesių atstovas Fabio Germanas (Fabijus Germanas) sakė, kad trys rasti šuniukai parodė, kad atsidūrusieji po sniegu tebeturi galimybių išgyventi. Gelbėtojų komandos tikisi rasti daugiau žmonių oro kišenėse po griuvėsiais. Be to, jis teigė, kad sniegas galėjo apsaugoti nuo itin žemų temperatūrų.

Kol kas iš „Rigopiano“ viešbučio buvo išgelbėti devyni žmonės, o dar šeši asmenys mirė. Pirmieji išgelbėti žmonės pirmadienį buvo išleisti iš ligoninės netoliese esančiame Peskaros mieste. Tarp jų buvo ir Giorgia Galassi (Džordža Galasi) su savo vaikinu Vincenzo Forti (Vinčencu Forčiu).

Viešbučio svečiai Giampiero Parete (Džampjeras Paretė), jo žmona ir du vaikai taip pat jau grįžo namo. Vyras likus vos kelioms akimirkoms iki sniego griūties atsitiktinai buvo išėjęs iki savo automobilio, ir buvo pirmasis, pranešęs apie šią nelaimę.

Jau praėjo daugiau kaip dvi dienos po to, kai paskutinysis išgyvenęs žmogus buvo ištrauktas iš viešbučio griuvėsių. Gelbėtojai vis dar bando juose surasti šeštosios žinomos aukos palaikus. Nelaimės vietoje sąlygos vis blogėja, o kelių metrų storio sniegas virsta ledu.

Ugniagesių atstovas Luca Cari (Luka Karis) sakė, kad gelbėtojų komandos dirba remdamosi „darbine prielaida“, kad žmonės dar gali būti gyvi. Tačiau jis pabrėžė, kad „kovojame su laiku“.

„Žinome, kad turime dirbti greitai, tačiau ir atsižvelgti į aplinką, neleidžiamčią greito įsikišimo“, – sakė jis per televiziją „Sky TG24“.

Tuo tarpu nelaimės tyrimas įsibėgėja: aiškinamasi, ar vietos vyriausybės pareigūnai tinkamai įvertino viešbučiui iškilusią grėsmę. Kai vidurio Italiją sausio 18-osios ryte sukrėtė keli žemės drebėjimai, kelius užgriuvo dviejų metrų storio sniego sluoksnis, dingo telefono ryšys, smarkiai išseko dujų atsargos.

Italijos laikraščiai pirmadienį paviešino elektroninį laišką, kurį, jų teigimu, vietos ir provincijos valdžiai tą popietę išsiuntė viešbučio savininkas prašydamas pagalbos, nes „situacija tapo kelianti nerimą“.

„Viešbučio svečius baugina žemės drebėjimai ir jie nusprendė likti lauke, – rašė savininkas Bruno Di Tommaso (Brunas Di Tomasas). – Bandėme daryti viską, kad jie liktų ramūs, tačiau kadangi žmonės negali išvykti dėl užblokuotų kelių, jie yra pasiruošę nakvoti savo automobiliuose.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių