Iškiliam Rusijos teatro režisieriui – kaltinimai sukčiavimu

  • Teksto dydis:

Iškiliam Rusijos teatro ir kino režisieriui Kirilui Serebrenikovui antradienį buvo pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo, pranešė Rusijos tyrimų komitetas.

„K.Serebrenikovas kaltinamas sukčiavimu stambiu mastu“, – rašoma Komiteto išplatintame pranešime.

Anksčiau antradienį apie K.Serebrenikovo sulaikymą paskelbęs Tyrimų komitetas nurodė, kad režisierius įtariamas per trejus metus iš valstybės biudžeto pasisavinęs mažiausiai 68 mln. rublių (977 tūkst. eurų).

K.Serebrenikovas šiuos kaltinimus griežtai neigia.

47 metų K. Serebrenikovas dirba Rusijos sostinės Gogolio centro teatro meno vadovu, o jo pastatymai rodomi ir legendiniame Maskvos didžiajame teatre.

Jei bus pripažintas kaltu, režisieriui gresia iki 10 metų kalėjimo.

Tyrėjai gegužę jau apklausė režisierių ir apieškojo jo butą Maskvoje ir Gogolio centro teatrą. Tąkart įtakingiausi Rusijos menininkai protestavo prieš tokius teisėsaugos veiksmus.

Byloje figūruoja K.Serebrenikovo Maskvoje įkurtas teatro projektas „Platforma“. Buvusi teatro buhalterė davė parodymus prieš režisierių ir apkaltino jį pasisavinus pinigus, valstybės skirtus minėtam projektui.

Žurnalistas: sulaikymas pablogins atmosferą Rusijoje

Iškilaus Rusijos teatro ir kino režisieriaus Kirilo Serebrenikovo sulaikymas buvo parodomasis žingsnis, turėsiantis sunkių padarinių bendrai atmosferai Rusijoje, pareiškė istorikas ir žurnalistas Nikolajus Svanidzė.

„Sunku suprasti, kodėl su juo taip žiauriai elgiamasi. Ar jis koks prievartautojas, ar serijinis žudikas, ar kelia pavojų visuomenei? Kodėl jis turi būti sulaikytas? Jis yra įstatymų griežtai besilaikantis žmogus, kuris nėra linkęs bėgti arba smurtauti. Kodėl turi būti suvaržytos jo laisvės? Manau, tai buvo parodomasis žingsnis“, – sakė N.Svanidzė.

Kremliaus Žmogaus teisių tarybos Pilietinių teisių komisijos vadovas taip pat pabrėžė, kad sprendimas sulaikyti pasaulinį pripažinimą pelniusį teatro režisierių užuot sistemingai kovojus su korupcija sudaro keistą įspūdį ne tik Rusijoje, bet ir už jos ribų.

„Tai turės labai sunkių pasekmių bendrai atmosferai šalyje“, – pažymėjo N.Svanidzė.

„Aš manau, kad tai yra visiškai nepateisinama moraliniu požiūriu. Kirilas Serebrenikovas yra talentingas menininkas, pasaulyje žinomas teatro režisierius, vienas tų žmonių, kurie šiuo metu garsina Rusijos vardą“, – sakė politikos apžvalgininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
Tik žydas, tai ir iškilus. Tfu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių