Buvęs rusų šnipas ir jo dukra veikiausiai apnuodyti savo namuose

  • Teksto dydis:

Dvigubu agentu tapęs buvęs Rusijos karinės žvalgybos pulkininkas Sergejus Skripalis ir jo dukra nervus paralyžiuojančia medžiaga veikiausiai buvo apnuodyti savo namuose Anglijos pietvakariniame Solsberio mieste, penktadienį pranešė Didžiosios Britanijos žiniasklaida.

Praeitą sekmadienį S. Skripalis ir jo dukra Julija buvo rasti praradę sąmonę ant suoliuko šalia vieno prekybos centro Solsberyje.

Kaip rašo dienraštis „The Telegraph“, po šio incidento policininkas Nickas Bailey (Nikas Beilis) „sunkiai nukentėjo apsilankęs Skripalio namuose Solsberyje“ ir buvo hospitalizuotas kritinės būklės. Vėliausi britų žiniasklaida nurodė, kad pareigūno būklė šiek tiek pagerėjo.

„The Telegraph“ pranešime sakoma, kad N. Bailey buvo vienas pirmųjų policininkų, apsilankiusių buvusio Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU darbuotojo S. Skripalio namuose po jo apnuodijimo.

Laikraštis nurodė, kad faktas, jog N. Bailey tikriausiai apsinuodijo S. Skripalio namuose, tikriausiai reiškia, kad buvęs šnipas buvo apnuodytas savo rezidencijoje, o ne per išpuolį gatvėje, kaip manyta anksčiau.

Policija ir saugumo tarnybos aiškinsi, kaip buvo panaudota nervus paveikianti medžiaga, pridūrė „The Telegraph“. Pranešime sakoma, kad ši medžiaga, kurios pavadinimo pareigūnai neatskleidė, būna „toksiškiausia, jeigu yra naudojama kaip aerozolis – tuomet jos poveikis pasireiškia tučtuojau“.

66 metų S. Skripalio ir jo 33 metų dukros Julijos būklė, kaip pranešama, tebėra kritinė.

Britanijos žiniasklaida ir politikai sakė, kad išpuolis prieš buvusį GRU pulkininką ir jo dukrą turi Maskvos galimai surengtos operacijos požymių.

S. Skripalis 2004 metų gruodį buvo suimtas Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) ir vėliau nuteistas už šnipinėjimą Britanijai. 2010 metais jis buvo paleistas per Rusijos apsikeitimą šnipais su JAV ir įsikūrė Jungtinėje Karalystėje, suteikusioje jam prieglobstį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suskiai

Suskiai portretas
Visiems išdavikams ateis galas

...

... portretas
Apnuodyti?.. ar - apsinuodijo patys neatsargiai 'dovanėlę' kitiems ruošdami?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių