Australijoje didžiulio krokodilo pilve aptikti žmogaus palaikai

  • Teksto dydis:

Australijos pareigūnai antradienį aptiko žmogaus palaikus didžiulio krokodilo pilve; manoma, kad roplio auka tapo praėjusią savaitę iš slaugos namų dingusi senyva moteriškė.

Praėjusią savaitę prie įlankos netoli turistų mėgstamo Port Daglaso miesto Kvynslande buvo aptikti demencija sirgusios senolės Anne Cameron (An Kameron) rūbai ir lazda.

Šiurpų radinį policija aptiko laukinės gamtos apsaugos pareigūnams ištraukus 4,3 metro ilgio roplį ištraukus iš Moubrėjaus upės.

„Briaunagalvį krokodilą, kuris, kaip įtariama, prisidėjo prie 79 metų Anne Cameron mirties, šiandien Kernse ištyrė specialistas; (krokodilo) viduje aptikta žmogaus palaikų“, – sakoma policijos pranešime.

„Tyrimai tęsiami, o pareigūnai rengia ataskaitą koroneriui“, – nurodė policija.

Pastarąjį kartą A. Cameron buvo pastebėta gyva prieš savaitę. Iš senelių namų ji buvo išėjusi ir anksčiau, bet kol kas neaišku, kaip šį kartą ji atklydo į atokius krūmynus, kur buvo surasti jos daiktai.

Briaunagalviai krokodilai gali užaugti iki 7 m ilgio ir sverti daugiau kaip toną. Jie gana gausiai paplitę Australijos šiaurės atogrąžų regione ir kasmet nužudo vidutiniškai po du žmones.

Praėjusio amžiaus 8-e dešimtmetyje jie buvo paskelbti nykstančia rūšimi, tačiau nuo to laiko šių roplių gerokai pagausėjo.

A. Cameron dingimas vėl pakurstė kalbas, kad reikia kontroliuoti krokodilų skaičių.

Tačiau moters šeima sakė nenorinti, kad krokodilai būtų žudomi.

„Krokodilai ... nėra atsakingi už tai, kad yra krokodilai ir kad elgiasi kaip krokodilai“, – jos sūnų Craigą Egginsą (Kraigą Eginsą) citavo laikraštis „The Cairns Post“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių