Turkijoje per du sprogimus žuvo dešimtys žmonių

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) šeštadienį pasmerkė „bjaurų išpuolį“, kuris sudrebino taikią eiseną šalies sostinėje Ankaroje ir nusinešė 86 gyvybes.

Sprogimų vietoje žuvo 62 žmonės, dar 24 mirė nuvežti į ligoninę, sakė sveikatos ministras Mehmetas Muezzinoglu (Mechmetas Miuezinohlu). Pasak jo, dar 186 žmonės sužeisti.

„Aš griežtai smerkiu šią bjaurią ataką prieš mūsų vienybę ir taiką mūsų šalyje“, – sakoma R.T.Erdogano pareiškime, paskelbtame prezidento tinklalapyje.

Šiuo išpuoliu taikytasi į žmones, kurie rinkosi į eitynes, organizuojamas šalies viešojo sektoriaus darbuotojų profesinės sąjungos bei kitų pilietinės visuomenės grupių.

„Nesvarbu, kokia yra viso to kilmė, tikslas ar vardas, mes esame prieš bet kokią teroro aktų formą ar teroristinę organizaciją. Mūsų visų pareiga būti prieš visa tai kartu“, – nurodė R.T.Erdoganas.

Prezidentas sakė, kad nėra skirtumo tarp „teroro išpuolio“ Ankaroje ir kitų išpuolių prieš turkų karius, policininkus ar civilius.

„Kaip ir kiti teroro aktai, ataka prie Ankaros geležinkelio stoties taikytasi į mūsų vienybę, brolybę ir ateitį“, – pridūrė jis.

„Solidarumas ir ryžtas, kuriuos mes parodysime šio išpuolio akivaizdoje, bus prasmingiausias atsakas į terorą“, – pažymėjo R.T.Erdoganas.

Prezidentas paragino visus „veikti atsakingai“ ir būti „prieš terorą, o ne jo pusėje“.

„Kaltininkai bus rasti artimiausiu laiku ir patraukti teismo atsakomybėn“, – pažadėjo jis.

JAV ambasada Ankaroje nedelsdama pasmerkė šios sprogimus ir parašė socialiniame tinkle „Twitter“: „Visi mes turime būti vieningi prieš terorą“.

Po dešimtis žmonių pražudžiusio išpuolio Ankaroje Europos Sąjungos išorės politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) šeštadienį paragino Turkiją laikytis vienybės prieš teroristus ir visas šiai šaliai kylančias grėsmes.

„Turkijos žmonės ir visos politinės jėgos turi laikytis vieningai prieš teroristus ir visus tuos, kurie mėgina destabilizuoti šalį, kuriai kilo daugelis grėsmių“, – sakoma bendrame F.Mogherini ir ES plėtros komisaro Johanneso Hahno (Johaneso Hano) pareiškime.

„Mes esame kartu su visais Turkijos žmonėmis, kurie kartu veikia prieš smurtą ir terorizmą, – pažymėjo šiedu ES pareigūnai. – Mūsų partnerystė ir bendradarbiavimas su Turkijos valdžia ir Turkijos visuomene yra kaip niekad stipri visais lygmenimis“.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas taip pat griežtai pasmerkė šią ataką.

„Aš griežtai smerkiu šį teroristų išpuolį Ankaros centre, kur žuvo ir sužeista dešimtys žmonių“, – sakė Briuselyje būstinę turinčio karinio aljanso, kuriam priklauso ir Turkija, vadovas.

„Negali būti jokio pateisinimo tokiai siaubingai atakai prieš žmones, žygiuojančius už taiką“, – pabrėžė jis.


Šiame straipsnyje: TurkijaAnkarasprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

blogis

blogis portretas
ko gero dabar visu blogybiu zvaigzde putinas,todel toks mylimas rusu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių