Šokiruojantis pasiūlymas – Ukrainai atsitverti nuo Rusijos elektrine tvora

Vienas turtingiausių Ukrainos pramonininkų penktadienį pasiūlė palei sieną su Rusija įrengti elektrinę tvorą, kuri turėtų atgrasyti kovotojus, plūstančius padėti šalies rytiniame regione veikiantiems prorusiškiems separatistams, ir užkirsti kelią tolesnei Maskvos agresijai.

Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kritikuojantis verslininkas Ihoris Kolomoiskis, kurio turtas vertinamas 2,4 mlrd. JAV dolerių ir kuris taip pat yra rytinės Dniepropetrovsko srities gubernatorius, pateikė šį planą apsvarstyti Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai, nurodė gubernatoriaus pavaduotojas Sviatoslavas Olijnykas.

I.Kolomoiskis siūlo pastatyti 1 920 kilometrų ištisinę įtvirtintą metalinę tvorą, kuria būtų leidžiama aukštos įtampos elektros srovė.

Palei tvorą būtų iškasti platūs ir gilūs apsauginiai grioviai bei spygliuotos vielos užtvaros, kurios neleistų prie tvoros priartėti taikiems gyventojams, gyvūnams, taip pat automobiliams ir netgi šarvuotajai technikai.

Be to, siūloma ruožą tarp apsauginių griovių ir tvoros užminuoti signalinėmis ir priešpėstinėmis minomis.

Pasak S.Olijnyko, toks 100 mln. eurų (345 mln. litų) vertės projektas galėtų būti įgyvendintas per šešis mėnesius ir finansuojamas iš specialių labdaros fondų.

„Viskas, ko reikia tokiam projektui, gaminama Ukrainoje – žvelgiant iš šios pusės, tai yra geras infrastruktūros projektas, pagrįstas Ukrainos pramone“, – aiškino jis.

Tuo tarpu gubernatoriaus pavaduotojas Henadijus Korbanas, pateikęs šį projektą prezidentūrai, sakė, kad jo tiksas yra „neleisti žmonės įsibrauti iš šalies, kuri vykdo agresiją prieš Ukrainą“.

Numatoma, kad pasienio regioną saugotų Ukrainos VRM pavaldūs motorizuotieji daliniai ir savanoriška Nacionalinė gvardija.

P.Porošenkos biuras šio pasiūlymo kol kas nekomentavo.

Ukrainos žydų bendruomenės lyderis 51 metų I.Kolomoiskis buvo paskirtas vadovauti savo gimtajai Dniepropetrovsko sričiai kovo 2 dieną, naujai provakarietiškai vyriausybei siekiant užsitikrinti kontrolę rytiniuose regionuose, kur gyvena daug rusakalbių.

Nuo to laiko gubernatoriui savo regione sekėsi užkirsti kelią separatistų smurtui, kuris nuo balandžio krečia kaimynines Luhansko ir Donecko sritis.

Jo verslo imperijai priklauso didžiausias Ukrainos bankas „Privatbank“, trys mažos regioninės oro bendrovės ir kelios naftos bendrovės.

I.Kolomoiskis taip pat kontroliuoja kelias nacionalines televizijas ir kitus žiniasklaidos kanalus. Jis yra Dniepropetrovsko futbolo klubo „Dnipro“ prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Tie specialūs labdaros fondai, tai ES lėšos?

sloga

sloga portretas
tymosenko pavoge milijardus energetikos srityje ir istume ukraina i duobe, bet ji vel sloves olimpe ir nori but prezidente.panasu i lietuva.

runkiui

runkiui portretas
tai ko zmogzudziai ruskiai ju lendate i Ukraina? tai jus esate kriminaliniai nusikateliia- vagys, plesikai, zmogzudziai, todel nebereikalo ukrainieciai nori tvoros nuo jusu degradu tautos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių