Siras Vokietijoje planavo susprogdinti bombą

  • Teksto dydis:

Vokietijos policija šeštadienį paskelbė įtariamojo paiešką Rytų Vokietijos Chemnico mieste, kuris planavo susprogdinti bombą.

Policija nurodė, kad ieškoma 22-ejų siro. Saksonijos žemės policija išdavė arešto orderį Jaberui Albakrui (Džaberui Albakrui), gimusiam Sirijoje 1994 metais. Pranešime pažymima, kad ieškomasis vilki striukę su kapišonu ir kad jis „įtariamas rengiąsis sprogdinti bombą“.

Miesto gyventojams liepta likti namuose, nes policija pradėjo operaciją gavusi informacijos iš vidaus žvalgybos. Prieš tai mieste gyventojai girdėjo sprogimą.

„Chemnice vykdome didelio masto operaciją dėl įtarimų, kad rengtasi susprogdinti bombą, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė policija, paraginusi gyventojus likti namie. – Tame rajone girdėtas sprogimas buvo policijos įvykdyta priemonė. Ieškomas žmogus dar nerastas.“

Vokietija jau ir taip gyvena įtemptomis sąlygomis po dviejų liepą buvusių išpuolių, atsakomybę už kuriuos prisiėmė „Islamo valstybė“. Viurcburge vyras puolė traukinio bendrakeleivius kirviu ir sužeidė penkis žmones, o Ansbache susisprogdino savižudis. Tuomet buvo sužeista 15 žmonių.

Chemnico policijos atstovas agentūrai AFP sakė, kad operacija vykdoma reaguojant į vidaus žvalgybos pateiktą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių