Miunchene devynis žmones nušovęs „pavienis“ užpuolikas nusižudė

  • Teksto dydis:

Jaunas Vokietijos ir Irano pilietis, kuris nušovė devynis žmones judriame Miuncheno prekybos centre, o galiausiai nusižudė, tikriausiai veikė vienas, šeštadienį pranešė policija.

Jau trečia ataka prieš civilius Europos sukėlė pirkėjų paniką prekybos centre „Olympia“, o elitinės policijos pajėgos surengė didelio masto operaciją, ieškodamos, kaip manyta anksčiau, iki trijų užpuolikų.

„Užpuolikas buvo 18-metis Vokietijos ir Irano pilietis iš Miuncheno“, – policijos vadovas Hubertus Andrae (Hubertas Andrė) sakė žurnalistams išpuoliui pasibaigus.

Šaulys turėjo dvigubą pilietybę ir anksčiau nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį.

„Šio nusikaltimo motyvas arba paaiškinimas – visiškai neaiškūs“, – pridūrė H.Andrae.

Tačiau vienas pietinės Bavarijos žemės sostinės policijos atstovas anksčiau buvo nurodęs, kad įtariami teroristiniai motyvai, nors kol kas nerasta jokių ryšių su islamo ekstremistais.

Pistoletu ginkluotas užpuolikas apie 18 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku pradėjo šaudyti prie restorano „McDonald's“, nuėjo gatve ir įžengė į šalimais esantį prekybos centrą „Olympia“.

Kaip rodo naujausi duomenys, jis nušovė devynis žmones, o dar 16 sužeidė.

„Tarp žuvusiųjų esama jaunuolių“, – nurodė H.Andrae, pridūręs, kad tarp sužeistųjų esama vaikų.

Policijos patruliai pašovė užpuoliką, bet jis sugebėjo pabėgti, sakė policijos viršininkas.

Negyvas užpuolikas vėliau buvo rastas už maždaug 1 km nuo prekybos centro, kuriame vyko šaudynės, pranešė Vokietijos naujienų agentūra DPA.

„Radome vyrą, kuris nusižudė. Manome, kad jis buvo vienintelis šaulys“, – sakoma policijos „Twitter“ pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir vėl

ir vėl portretas
nepilnametis? bet iš Irano. buvo patekęs į teisėsaugos akiratį, bet, matyt, per anksti iš to akiračio paleistas. dabar jis bus vadinamas pavieniu žudiku, nieko bendro su islamistais neturinčiu, o privalėtų visi vokiečiai nesitaikstyti su tais atvykėliais ir, esą, Vokietijoje gimusiais. Tai ne paskutinis "pavienio" asmens išpuolis.

rozke

rozke portretas
Ginti visus musulmonus lauk iš europos!!! Juk jie visai kito tikėjimo. Kiek galima?

Nuomone.

Nuomone. portretas
Merkel;atvykite ,sutilpsime visi.Stai ir talpinasi?Jie avineliai vilko kailyje.PKalta ta ,,politika,,risileido ,ir zudo nekaltus zmones.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių