Meksikoje šaltakraujiškai nužudyti du kunigai

  • Teksto dydis:

Meksikos rytuose pirmadienį rasti du nužudyti kunigai, kurie keliomis valandomis anksčiau buvo pagrobti iš savo bažnyčios.

Kunigus sekmadienį iš bažnyčios Posa Rikos mieste, esančiame nusikalstamumo krečiamoje Verakruso valstijoje, pagrobė ginkluoti nusikaltėliai, sakė kunigas Jose Alberto Guerrero (Chosė Albertas Gereras), Tesjutlano vyskupų konferencijos atstovas. Šiame Pueblos valstijos mieste ir gyveno nužudytieji kunigai.

„Jie jėga pagrobė du kunigus ir vieną zakristijoną“, – AFP sakė J.A. Guerrero.

Zakristijonas sugebėjo pabėgti, bet kunigų kūnai buvo rasti su šautinėmis žaizdomis. Jie buvo numesti aukštoje žolėje, šalia kelio Papantlos savivaldybėje, esančios netoli dvasininkų pagrobimo vietos, nurodė atstovas.

Meksikos vyskupų konferencija išreiškė savo „skausmą ir pasibaisėjimą smurtu“ prieš kunigus antroje didžiausioje katalikiškoje valstybėje po Brazilijos.

„Tikimės, kad pareigūnai išsiaiškins šiuos incidentus ir nubaus atsakingus asmenis“, – sakoma vyskupų konferencijos pranešime.

Verakruso prokuratūra vėliau pirmadienį paskelbė pranešimą, kad išsiaiškino vieną įtariamąjį, susijusį su nužudymais, tačiau nedetalizavo galimų motyvų ir nenurodė, ar jis buvo areštuotas.

Informaciją apie išpuolius prieš dvasininkus renkanti nevyriausybinė organicacija „Catholic Multimedia Center“ nurodė, kad nuo Meksikos prezidento Enrique Penos Nieto (Enrikės Penjos Njeto) kadencijos pradžios 2012 metų gruodį šalyje buvo nužudyta 14 kunigų, vienas seminaristas ir vienas zakristijonas. Dar du kunigai yra dingę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių