Irako premjeras įsakė oro pajėgoms padėti kurdams kovoti su „Islamo valstybe“

  • Teksto dydis:

Irako vyriausybės vadovas Nuri al-Maliki (Nuris Malikis) pirmą kartą davė nurodymą šalies oro pajėgoms padėti kurdų pajėgoms kovoti su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS), kai kovotojai islamistai pasiekė dar vieną svarbią pergalę šiaurėje, pirmadienį pranešė valstybinė televizija.

Kurdų pešmergų kovotojai, įgiję kovinės patirties susirėmimuose su Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) režimo kariais, laikomi vienais iš nedaugelio, galinčių duoti atkirtį sunitų islamistų maištininkams, kurie per žaibišką puolimą birželį šalies šiaurėje nesulaukė beveik jokio pasipriešinimo iš amerikiečių apmokytos N.al-Maliki armijos.

Sekmadienį IS kovotojai sudavė žeminantį smūgį kurdams, kai per staigų puolimą užėmė tris miestus ir pasiekė Mosulo užtvanką, perimdami jau penktą naftos telkinį savo veiklai finansuoti.
Valstybinė televizija ir liudininkai sakė, kad IS užėmė didžiausią užtvanką Irake.

Tuo tarpu kurdų pešmergų pareigūnai nurodė, kad IS kovotojai buvo išstumti iš užtvankos rajono, kurį dabar kontroliuoja jie. Šios informacijos nepriklausomi šaltiniai kol kas nepatvirtino.

Nepaisant kurdų pajėgų vadų pareiškimų, kad jų pajėgos surengs sėkmingą kontrpuolimą, vienas kurdų pareigūnas paragino Jungtines Valstija įsikišti ir duoti ginklų „kovai su terorizmu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių