Įkaitų drama Armėnijoje baigta: paleisti visi įkaitai

  • Teksto dydis:

Armėnijoje ilgai trukusi įkaitų drama pagaliau baigta: sekmadienį viena pareigūnė pranešė, kad ginkluoti vyrai, kurie užėmė policijos kompleksą Jerevane ir laikė įkaitus, paleido paskutinius du laikytus žmones.

„Du medikai, kurie buvo likę įkaitais, išėjo iš pastato vakar vakare“, – sakė Armėnijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Anait Aitajan.

Krizė Armėnijoje prasidėjo po to, kai ginkluotų vyrų grupė liepos 17 dieną sostinėje Jerevane užėmė policijos kompleksą ir pareikalavo paleisti opozicijos veikė Žirairą Sefilianą.

Tačiau ilgai trukusi drama dar nesibaigė: AFP korespondentas praneša, jog komplekse girdimi sprogimai.

Ginkluoti vyrai, kurie užėmė ginklų sandėlį ir nužudė vieną policijos pareigūną, iš pradžių įkaitais laikė keturis įkaitus, tačiau juos vėliau etapais paleido.

Vietos valdžia šeštadienį perspėjo, kad turi teisę panaudoti jėgą prieš grupę, kuri save vadina „Sasna Tsrer“, tačiau kol kas nepradėjo pastato šturmo.

Įkaitų drama sukėlė masinių protestų: policija penktadienio vakarą brutaliai išvaikė tūkstančius demonstrantų. Per incidentą buvo sužeista dešimtys žmonių.

Tačiau į naują protestą šeštadienį vėl susirinko tūkstančiai žmonių. Šį kartą protesto akcija pasibaigė be smurto, nors vienas žmogus apsiliejo benzinu ir pasidegė. Jis buvo nugabentas į ligoninę.

Šeštadienį prie užimto pastato nušovė policijos pareigūną. Valdžia sako, kad buvo šaudyta iš užimto policijos pastato.

Varužanas Avetisianas, vienas iš grupės narių, sekmadienį paneigė, kad jie nužudė policijos pareigūną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių