Iš Ukrainos generalinio prokuroro pareigų atsistatydina A. Kostinas

  • Teksto dydis:

Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas paskelbė atsistatydinantis, šalies saugumo tarnyboms atlikus tyrimą ir atskleidus didelio masto korupcinę schemą, pagal kurią vyriausybės pareigūnams, panašu, buvo suteikiamos išimtys dėl šaukimo į kariuomenę.

Mobilizacija Ukrainoje yra karštai ginčijamas ir prieštaringai vertinamas klausimas, kuris supriešino visuomenę po to, kai šių metų pradžioje buvo surengta plataus masto šaukimo į kariuomenę akcija, skirta sustiprinti Ukrainos pajėgas, kovojančias su įsiveržusiais rusų kariais.

„Ukrainos prokuratūros sistemoje nustatyta daug gėdingų piktnaudžiavimo faktų“, – sakoma A. Kostino pareiškime socialiniuose tinkluose.

„Manau, kad teisinga paskelbti apie savo atsistatydinimą iš generalinio prokuroro pareigų“, – priduriama jame.

Jo pareiškimas pasirodė netrukus po to, kai prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė surengęs susitikimą su aukšto rango Ukrainos pareigūnais dėl plačiai paplitusio piktnaudžiavimo išduodant neįgalumo pažymėjimus pareigūnams įvairiose valstybinėse institucijose, kurie leistų jiems išvengti karinės tarnybos.

Po susitikimo paskelbtame pareiškime V. Zelenskis teigė, kad A. Kostinas turėtų prisiimti politinę atsakomybę už padėtį savo institucijoje.

Ukrainos saugumo tarnyba SBU anksčiau išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad 64 medicininės ir socialinės ekspertizės komisijų pareigūnams buvo pranešta apie jų atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl neteisėto neįgalumo pažymėjimų išdavimo.

„Dar devyni žmonės jau nuteisti“, – teigiama SBU pareiškime ir priduriama, kad panaikinti 4 106 neįgalumo pažymėjimai.


Šiame straipsnyje: Andrijus Kostinaskaras UkrainojeUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių