Turkijos tankai įsiveržė į Sirijos teritoriją

  • Teksto dydis:

Turkija trečiadienį pasiuntė mažiausiai 12 tankų į Sirijos teritoriją dalyvauti operacijoje, kurios tikslas – išstumti grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) džihadistus iš pasienio miesto Džarabulaus, pranešė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Tankai buvo matomi dalyvaujantys kovos veiksmuose kitapus sienos ir šaudantys į IS kontroliuojamą Džarabulų. Juos lydėjo kelios mažesnės karinės mašinos, tikriausiai vežančios Ankaros palaikomus nuosaikiuosius sirų sukilėlius, taip pat kirtusius Turkijos sieną, pridūrė fotografas.

Privati televizija NTV nurodė, kad į Siriją įvažiavo iki 20 Turkijos tankų ir kad prie sienos vyksta susirėmimai.

Padaryti galą

Turkijos ginkluotųjų pajėgų operacija Sirijos teritorijoje nukreipta ne vien prieš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) džihadistus, bet ir prieš kurdų kovotojus, o jos tikslas – visam laikui išspręsti neramumų pasienyje problemą, trečiadienį pareiškė prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas).

„Nuo 4 val. (vietos ir Lietuvos) laiku mūsų pajėgos pradėjo operaciją prieš teroro grupuotes „Daesh“ (IS) ir PYD (Kurdų demokratinės sąjungos partija)“, – R.T.Erdoganas sakė Ankaroje.

Jis pridūrė, kad Turkija tokiu būdu siekia „padaryti galą“ problemoms prie sienos.

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra nurodė, kad Ankaros palaikomos Laisvosios Sirijos armijos (LSA) sukilėlių pajėgos jau prasiskverbė tris kilometrus į Sirijos teritoriją IS kontroliuojamo Džarabuluso miesto link.

Damaskas smerkia Turkiją

Sirijos vyriausybė trečiadienį pasmerkė Turkijos ginkluotųjų pajėgų įsiveržimą į grupuotės „Islamo valstybė“ kontroliuojamą Džarabulaus regioną, pavadindama tai savo suvereniteto „akivaizdžiu pažeidimu“.

Užsienio reikalų ministerija nurodė, kad „smerkia turkų tankų ir šarvuočių Turkijos ir Sirijos sienos kirtimą (artinantis) prie Džarabulaus miesto su JAV vadovaujamos koalicijos oro pajėgų priedanga ir laiko tai akivaizdžiu Sirijos suvereniteto pažeidimu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei "Vienos NATO šalies užpuolimas yra visos NATO užpuolimas", tai ar reikia suprast kad vienos NATO šalies invazija į kitą suverenią šalį yra visos NATO invazija, ar turėtume suprast kad dabar ir Lietuva veikia prieš Siriją? O žinant kad Sirijai TEISĖTAI (pagal JT nuostatas) padeda Rusija, ar galim manyt kad pagaliau išsipildė 'konservų' svajonė, ar išties mes jau karo stovy su Rusija?

ar

ar portretas
nesakiau kad rusai su musulmonais ir kt azijeciais isvien...dabar vieni is virsaus kiti is sono o... kur jav strategija? ...dabar juk geras momentas juk rinkimai....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių