Sūnaus sužadėtinę M. Markle prie altoriaus palydės Velso princas Charlesas

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas) šeštadienį palydės savo sūnaus princo Harry (Hario) sužadėtinę Meghan Markle (Megan Markl) prie altoriaus, nes jos tėvas dėl sveikatos priežasčių negalės dalyvauti ceremonijoje, penktadienį paskelbė Kensingtono rūmai.

„Panelė Meghan Markle paprašė Jo Karališkosios Aukštybės Velso princo palydėti ją prie altoriaus... jos vestuvių dieną“, – rašoma Rūmų pareiškime.

„Velso princas džiaugiasi, kad tokiu būdu galės pasveikinti panelę Markle įsiliejant į karališkąją šeimą“, – priduriama jame.

Ši naujiena pasirodė paskutinėmis pasiruošimo šeštadienį įvyksiančioms vestuvėms akimirkomis. Maždaug už 40 kilometrų į vakarus nuo Londone esančiame Vindzore jau iškeltos valstybinės vėliavos, pastatytos apsauginės užtvaros, o karališkosios šeimos gerbėjai skuba užsiimti kuo geresnes vietas.

Bakingamo rūmai taip pat pranešė, kad Edinburgo kunigaikštis Philipas (Filipas), karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) sutuoktinis, dalyvaus savo vaikaičio vestuvėse, nors vos prieš kelias savaites jam buvo atlikta klubo sąnario pakeitimo operacija. 96 metų princas konsortas šiuo metu yra nusišalinęs nuo daugumos visuomeninių pareigų, todėl ilgai buvo neaišku, ar jam sveikata leis dalyvauti šeštadienio renginyje.

Oficialus pranešimas buvo paskelbtas po atkaklių lažybininkų spėlionių. Daugelis statė už tai, kad nuotaką lydės jos motina Doria Ragland (Dorija Ragland). Tačiau princas Charlesas turi neįkainojamą patirtį dalyvauti didelio visuomenės dėmesio sulaukiančiuose renginiuose, kuriems pasibaigus jie dar ilgai būna aptarinėjami.

Tuo tarpu D. Ragland penktadienį yra pakviesta arbatos pas karalienę Vindzoro pilyje, kur dar kartą susitiks su savo dukters naujaisiais giminaičiais. Ketvirtadienį D. Ragland susitiko su princu Williamu (Viljamu), savo būsimo žento Harry broliu ir vyriausiuoju pabroliu, ir visa jo šeima, o trečiadienį vakarieniavo su princu Charlesu ir jo sutuoktine Camilla (Kamila).

Tai bus ne pirmas kartas, kai karališkosiose vestuvėse nuotaką prie altoriaus ves ne jos tėvas. Karalienės Elizabeth sesuo velionė princesė Margaret prie altoriaus žengė lydima princo Philipo, o karalienė Victoria (Viktorija) savo dvi dukteris palydėjo pati.

Viena karališkosios šeimos gerbėjų, 35 metų Roseline Morris (Roselin Moris) iš Bazildono Anglijoje, atkreipė dėmesį, kad pats Charlesas neturi dukters.

„Jis niekada neturės galimybės palydėti dukters prie altoriaus, todėl ir jam tai gera proga, – sakė ji. – Jau įsivaizduoju, kad jis tuo labai didžiuosis.“

Tai, kad prie altoriaus nuotaka žengs lydima jaunikio tėvo, yra tik vienas dalykų, dėl kurių šios karališkos vestuvės išsiskirs iš daugelio kitų.

Vyriausioji konditerė Claire Ptak (Kler Ptak) penktadienį pranešė, kad trijų aukštų sluoksniuotas citrinos ir šeivamedžio skonių karališkasis vestuvinis tortas bus „nežemiškas“ ir pateiktas netradiciškai.

C. Ptak ir jos šešių konditerių komanda pastarąsias penkias dienas beveik neišeina iš milžiniškų Bakingamo rūmų virtuvių. Tortui planuojama panaudoti 200 Amalfio citrinų ir 10 butelių Sandringamo šeivamedžio gėrimo, atvežtų iš karalienės Elizabeth II Sandringamo dvaro Norfolke.

Praėjusią savaitę buvo praskleistas pasiruošimo vestuvėms paslapties šydas, kai apie įžymybes rašanti interneto svetainė TMZ pranešė, kad nuotakos tėvas Thomas Markle'as (Tomas Marklas) pozavo paparacų nuotraukoms, neva norėdamas pataisyti savo įvaizdį ir parodyti, kad yra geras tėvas, kuris ruošiasi savo dukters ypatingai dienai. Vėliau Th. Markle'as pranešė, kad vestuvėse nedalyvaus, nes neseniai patyrė širdies priepuolį ir jam buvo atlikta operacija.

TMZ reporteris Seanas Mandellas (Šonas Mandelas) nacionaliniam transliuotojui iš Vindzoro pranešė, kad Th. Markle'as jautriai sureagavo į neigiamas laikraščių antraštes ir neteisingą įvykių interpretavimą.

„Jis bandė paaiškinti viską iš savo pozicijos“, – sakė S. Mandellas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Jos Lynette nereikia- trecia karta suoliuoja link altoriaus.

Cia man taip atrodo.

Cia man taip atrodo. portretas
Ar mums labai svarbu kas ja lydes.Man svarbu,kad princas pasirinko ne ta i zmonas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių