Rusų žurnalisto nužudymas Ukrainoje buvo inscenizuotas panaudojant kiaulės kraują

  • Teksto dydis:

Su Ukrainos pareigūnais bendradarbiavęs ir savo mirtį inscenizavęs rusų žurnalistas Arkadijus Babčenka ketvirtadienį papasakojo, kad rengiant kruopčšiai suplanuotą jo „žmogžudystę“, jis buvo išteptas kiaulės krauju, o vėliau nuvežtas į morgą.

A. Babčenka ketvirtadienį pirmą kartą smulkiai papasakojo žurnalistams apie antradienio įvykius po to, kai Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnai atskleidė inscenizavę jo mirtį, siekdami išaiškinti įtariamą Maskvos slaptųjų tarnybų rengtą sąmokslą jį nužudyti.

Kijeve surengtoje spaudos konferencijoje A. Babčenka sakė, kad galėjo atsisakyti dalyvauti incenizacijoje, kai maždaug prieš mėnesį į jį kreipėsi Ukrainos pareigūnai. Jis sakė sutikęs joje dalyvauti savo noru.

„Mano tikslas buvo likti gyvam ir užtikrinti savo šeimos saugumą. Tai yra pirmas dalykas, apie kurį galvoju. Žurnalistikos standartai yra paskutinis dalykas, apie kurį dabar mąstau“, – sakė rusų žurnalistas.

Po susitikimo su Ukrainos prezidento Petro Porošenkos administracijos atstovais A. Babčenka sakė priėmęs pasiūlymą padėti jam gauti Ukrainos pilietybę.

„Kalbėjomės apie (jų) pagalbą gauti (Ukrainos) pilietybę. Pasakysiu atvirai: neatsisakiau“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

Pasak A. Babčenkos, jis turi leidimą nuolat gyventi Ukrainoje, o jo šeimos nariai taip pat yra pateikę prašymus dėl tokio leidimo.

Kijevas ir nacionalinė policija antradienį paskelbė, kad Kremliaus kritikas A. Babčenka mirė nuo kelių šūvių i nugarą jo namo Ukrainos sostinėje laiptinėje, o krauju paplūdusį vyrą rado jo žmona. Kitą dieną jis gyvas pasirodė spaudos konferencijoje, kur buvo pranešta, kad pareigūnai sulaikė įtariamąjį šioje byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė europiečio akimis

Realybė europiečio akimis portretas
eilinė,nenusisekusi provokacija prieš RUSIJA.UKRAI APSIŠIKO PRIEŠ PASAULĮ.

...

... portretas
Kažkaip nekošernai...

Blmb

Blmb portretas
Kiaule nužudė dėl kraujo??????
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių