Rusija pyksta: O. Gazmanovas tapo politinių ambicijų įkaitu

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą neįleistas Rusijos popmuzikos dainininkas Olegas Gazmanovas tapo smulkių politinių ambicijų įkaitu, sako Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovė.

„Populiarius kultūros veikėjus paversti savo smulkių, o iš tiesų tai nesveikų, politinių ambicijų įkaitais ir kurstyti antirusiškas aistras, neteisinga, neoru ir nesolidu“, – ketvirtadienį Maskvoje sakė Rusijos URM atstovė Marija Zacharova, komentuodama Rusijos atlikėjo neįleidimą į Lietuvą.

„Mes būtinai šį įvykį įtrauksime į dvišalę darbotvarkę“, – pridūrė ji.

Lietuva trečiadienio vakarą neįleido į šalį Kremliaus politiką remiančio ir Sovietų Sąjungą dainose šlovinančio dainininko O.Gazmanovo. Jis įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, Rusijos atlikėjas į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtrauktas dėl propagandos, susijusios su agresyviais Rusijos veiksmais kaimyninėse šalyse.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad iš Maskvos į Vilnių vėlų trečiadienio vakarą atskridęs Rusijos pilietis turėjo Šengeno vizą, kurią išdavė Italija.

65 metų O.Gazmanovui leista pernakvoti oro uosto teritorijoje esančiame viešbutyje, o ketvirtadienį jis išvyko į Maskvą.

2014 metais O.Gazmanovą į „juodąjį sąrašą“ įtraukė kaimyninė Latvija. Jam uždrausta atvykti dėl „veiksmų, prisidėjusių pažeidžiant Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenumą“.

2012 m. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apdovanojo O. Gazmanovą ordinu už nuopelnus tėvynei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tania

Tania portretas
Be galo mylimas dainininkas

to- Kauno siena.:

to- Kauno siena.: portretas
eikit nachui, jei teisybe nepatinka. Suknisti IDIOTAI!!!

Inetas

Inetas portretas
Niekaip nesuprantu, kodėl kilo diskusija, verta ar neverta rusų atlikėją įvardinti nepageidaujamu asmeniu Lietuvoje. Gal galite pasakyti, ką blogo O.Gazmanovas padarė Lietuvai? Tą nostalgišką dainą apie SSRS, kuriai priklausė ir trys Baltijos valstybės, jis atliko Rusijoje. Be kita ko, kas girdėjo O.Gazmanovo dainą apie SSRS, vargu ar drįs tvirtinti, jog dainos žodžiuose apart nostalgijos dar esama ir agresyvumo, naujų imperinių užmačių. Nėra jokių užuominų, jog SSRS reikia atgaivinti. Dainoje tiesiog liūdnai konstatuojama, jog buvo tokia SSRS, kad jai priklausė ir Lietuva, ir kad daugelis iš mūsų gimėme būtent SSRS laikais…
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių