Prorusiškas Serbijos vicepremjeras Maskvoje pagerbė Stalino atminimą

Serbijos vicepremjeras Aleksandaras Vulinas, kuriam JAV taiko sankcijas už bendradarbiavimą su Rusija, per vizitą į Maskvą pagerbė Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino atminimą.

Serbijos vicepremjeras Aleksandaras Vulinas, kuriam JAV taiko sankcijas už bendradarbiavimą su Rusija, per vizitą į Maskvą pagerbė Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino atminimą.

Tai pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis Serbijos leidiniu „rtrs“.

Antradienį, birželio 11-ąją, A. Vulinas padėjo gėlių ant diktatoriaus kapo Raudonojoje aikštėje. Tą iliustruoja atitinkama nuotrauka.

Serbijos pareigūnas lankosi Maskvoje su oficialiu kelių dienų vizitu. Jis vadovauja valstybinei delegacijai.

Oficialusis Belgradas palaiko glaudžius santykius su Maskva. Serbija yra viena iš nedaugelio Europos šalių, kuri neįvedė sankcijų Rusijai po invazijos į Ukrainą.

Buvo pranešta, kad gegužės 9-ąją A. Vulinas su kitais Serbijos vyriausybės nariais dalyvavo „Nemirtingojo pulko“ eitynėse. Jų dalyviai, be kita ko, nešė Rusijos ir Baltarusijos vėliavas bei Rusijos agresijos prieš Ukrainą palaikymo simbolius.

Anksčiau V. Vulinas buvo šalies gynybos ir vidaus reikalų ministras. 2020 metais, eidamas gynybos ministro pareigas, jis oficialiai paskelbė „serbų pasaulio“ koncepciją, panašią į „rusų pasaulio“ – „ginsime visus serbus, kad ir kur jie gyventų“.

JAV įvedė sankcijas A. Vulinui 2023 metų liepą. Jis yra pirmasis pareigas einantis Serbijos valdininkas nuo Slobodano Miloševičiaus valdymo praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje laikų, kuriam taikomos sankcijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam deportacija

Tam deportacija portretas
teisingai pastebėjai, kad to karliko, narkomano žydų klouno zielios dienelės suskaičiuotos, teks tam žydų klounui zieliai pasiieškoti tvirtesnės virvės kad galėtų pasikarti !!!!!

> Deportacijai, Debile. Tokie kaip Tu tik ir Loja iš bailumo

> Deportacijai, Debile. Tokie kaip Tu tik ir Loja iš bailumo portretas
`

Deportacija

Deportacija portretas
Kacapinės šiukšlės loja komentaruose, nes jų ir jų karliko dienelės suskaičiuotos. Cha, cha, cha…
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių