Madridas sako atmetantis Izraelio apribojimus Ispanijos konsulatui Jeruzalėje

Ispanija atmeta apribojimus, kuriuos Izraelis planuoja įvesti jos konsulato Jeruzalėje veiklai, penktadienį pareiškė Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas (Chosė Manuelis Albaresas).

Izraelio veiksmus išprovokavo Madrido sprendimas pripažinti Palestinos valstybę.

„Šį rytą išsiuntėme verbalinę notą Izraelio vyriausybei, kurioje atmetame bet kokius Ispanijos generalinio konsulato Jeruzalėje įprastos veiklos apribojimus, nes jo statusą garantuoja tarptautinė teisė“, – sakė jis interviu radijui „Onda Cero“.

„Todėl Izraelis negali vienašališkai pakeisti šio statuso“, – pridūrė ministras. Jo teigimu, Madridas paprašė žydų valstybės atšaukti šį sprendimą.

Izraelio užsienio reikalų ministerija pirmadienį pranešė, kad liepė Ispanijos konsulatui Jeruzalėje nuo birželio 1 dienos nebeteikti konsulinių paslaugų palestiniečiams, reaguodama į tai, kad Madridas pripažino Palestinos valstybę.

Ministerija nurodė, kad šis konsulatas yra „įgaliotas teikti konsulines paslaugas tik Jeruzalės konsulinio rajono gyventojams ir nėra įgaliotas teikti paslaugas ar vykdyti konsulinę veiklą Palestiniečių savivaldos gyventojų atžvilgiu“.

Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas) pavadino tai baudžiamąja priemone.

Ispanija yra viena iš labiausiai Izraelį dėl karo Gazos Ruože kritikuojančių Europos šalių.

Praėjusią savaitę Ispanija, Airija ir Norvegija paskelbė apie savo sprendimą nuo antradienio, gegužės 28 dienos, pripažinti Palestinos valstybingumą ir sulaukė griežto Izraelio pasmerkimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
dar taves ten truksta

Pakrante

Pakrante portretas
Ten dar matyt ciurku per mažai !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių