M. Pompeo – naujasis JAV valstybės sekretorius

  • Teksto dydis:

JAV Senatas ketvirtadienį patvirtino buvusį Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorių Mike'ą Pompeo (Maiką Pompėją) valstybės sekretoriumi po įtemptos demokratų kovos prieš prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kandidatą.

M. Pompeo užsitikrino prezidento pasitikėjimą po metų, praleistų CŽV vadovo kėdėje. Demokratai reiškė nepasitenkinimą kandidato į valstybės sekretorius pernelyg dideliu karingumu, nusistatymu prieš musulmonus ir LGBTQ (lesbietes, gėjus, biseksualus, transseksualus ir kitas seksualines mažumas).

Valstybės sekretoriumi patvirtintas M. Pompeo galės vadovauti JAV delegacijai NATO užsienio reikalų ministrų derybose šį savaitgalį Briuselyje ir organizuoti D. Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) susitikimą, turintį įvykti artimiausiais mėnesiais.

Po sudėtingo balsavimo Senato Užsienio reikalų komitete, Senatas nesunkiai 57 balsais prieš 42 patvirtino M. Pompeo kandidatūrą.

M. Pompeo tapo Rexo Tillersono (Rekso Tilersono), buvusio naftos magnato įpėdiniu. D. Trumpas jį atleido po metus Valstybės departamente tvyrojusios įtampos ir sumaišties.

Anksčiau šį mėnesį per posėdį Senato Užsienio santykių komitete buvęs Atstovų Rūmų narys M. Pompeo akcentavo savo artimus santykius su D. Trumpu, kurių niekada neturėjo R. Tillersonas, ir savo darbą CŽV, esą išugdžiusį gerą supratimą, jog būtina glaudžiai bendradarbiauti su užsienio partneriais.

M. Pompeo pažadėjo paskirti žmones į dešimtis laisvų diplomatinių postų, skirti laiko darbuotojams ir perduoti įgaliojimus. Jis sakė, kad dabartiniai Valstybės departamento darbuotojai yra „demoralizuoti“ ir „nesijaučia svarbūs“.

Tačiau manoma, kad naujasis valstybės sekretorius drauge su neseniai pradėjusiu dirbti D. Trumpo patarėju nacionalinio saugumo klausimais Johnu Boltonu (Džonu Boltonu) ims kurti agresyvesnę prezidento politiką pasaulinėje arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
1 aisku kad Venskienes perdavimas Lietuvai jav garbes nedaro nes tai pasaulinio masto pedofilija isisaknyjusi ir religiniuose sluoksniuose kur pinigai auksciau tiesos tai apie kokia dar amerikoniska /demokratija/ gali buti kalba ir tai duoda pagrindo spresti kad toks toki palaiko ir tai nebe musu /globeju/ itakos ir nato isipareigoimu kurie svarbiau; uz zmogaus givybe........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių