Lenkija žada panaikinti privalomą vaikų skiepijimą: kaip bus Lietuvoje?

  • Teksto dydis:

Lenkijos valdžia žingsniuoja link to, kad būtų panaikintas privalomas vaikų skiepijimas. Tokioms kaimynų politikų nuostatoms yra prijaučiančių ir mūsų Seime. Atsiranda ir tėvų, kurie savo vaikų nebeskiepija ir aiškina savo tiesas. Tuo metu medikai tokias iniciatyvas vadina tiksinčia bomba. Ar mūsų politikai gali pasekti Lenkijos kolegų pėdomis?

Lenkija, panašu, toliau keliauja priešinga kryptimi nei kitos ES narės. Kaimyninės šalies parlamente skinasi kelią valdančiosios partijos teikiamas įstatymo projektas, pagal kurį būtų atsisakyta privalomųjų skiepų. 

Kol kaimynai ir toliau bando sukti rizikingu keliu, Lietuvoje skiepų efektyvumas per daug nekvestionuojamas. Seime panašių idėjų kol kas nėra teikiama. Sveikatos apsaugos ministerija neabejoja, kad sekti Lenkijos pavyzdžiu nėra jokio tikslo, o priimti tokį įstatymo projektą būtų tikra katastrofa, kainuosianti žmonėms tiek sveikatą, tiek didžiulius pinigus. 

Tačiau bendros nuomonės Seime nėra net ir tarp pačių valstiečių. Skiepus ir toliau aršiai kritikuoja parlamentaras Dainius Kepenis. 

Antivakcininių judėjimų atsiranda vis daugiau ir visuomenėje. Socialiniame tinkle įsikūrusi bendruomenė „Skiepų ir vaistų žala bei ligos“ vienija maždaug 12 tūkst. narių. Vienas tokių – vilnietis Gabrielius, kuris atsisakė bet kokių skiepų savo 8 mėnesių mergaitei, nes esą rado informacijos, kurios neturi medikai.

Tuo metu medikai negali suvokti, kodėl kai kurie žmonės renkasi riziką ir atsisako skiepo, kuris padeda išvengti vienų ar kitų ligų ir kartu apsaugo nuo tikimybės užkrėsti aplinkinius. 

Per pastaruosius kelerius metus smarkiai padaugėjo susirgimų tymais. 2016 metais Europoje buvo užfiksuota 5200 tokių atvejų, praėjusiais – jau apie 20 tūkst., o šiemet per pirmąjį pusmetį užregistruota daugiau nei 40 tūkst. atvejų. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
Skaitau ir negaliu patiket kaip galima toki apsurda rasyti visiskai tikroves neatitinkanti ar nera kazkokiu istatymu apibrezianciu ka gali rasyti ko ne ar visi, bet ka gali rasyti ir viskas gerai??nes nera jokiu privalomu skiepu!!!

Sandra

Sandra portretas
Jums viskas gerai?kokiomis pedomis zadat sekti jeigu Lietuvoje nera privalomu skiepu straipsnis apie nieka ir dar teikiama klaidinga informacija.

Lina

Lina portretas
SKIEPAI NEPRIVALOMI ir bet kuris žmogus gali atsisakyti skiepyti savo vaikus be jokių pasiteisinimų ar paaiškinimų. Neklaidinkit visuomenės, o geriau paskaitykit daugiau kokia jų sudėtis ir kokią žalą jie palieka ir kelia sveikatos sutrikimus. Atsisukit į Ameriką ir pasidomėkit daugiau, kur kūdykių mirštamumas yra didžiausias pasaulyje! Geriau parašykit straipsnį palygindami situaciją JAV ir Japonijoje. Japonai uždraudė neištirtus skiepus...o jūs visiškai neadekvačiai kliedit ir tik gaudot like'us ir paspaudimus...prasta ir net kenksminga tokia žurnalistika...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių