Katalonijos nepriklausomybės šalininkams padeda programišiai iš Rusijos

  • Teksto dydis:

Ispanijos civilinė gvardija (policija) tvirtina, kad už nuolat kuriamų dubliuojamųjų tinklaviečių, skirtų numatytam Katalonijos nepriklausomybės referendumui, stovi programišiai, kurie naudojasi Rusijos ir buvusių sovietinių Centrinės Azijos respublikų interneto ištekliais, ketvirtadienį rašo ispanų laikraštis „El Pais“.

Leidinys pažymi, kad skaitmeninėje sferoje Europos Sąjungoje Katalonijos nepriklausomybės šalininkai susiduria su rimta kliūtimi: visi interneto ištekliai ES yra kontroliuojami Bendrijos įstatymais ir programišiai būtų palyginti greitai patraukti atsakomybėn. Todėl jie naudojasi ištekliais Rusijoje, kuri nėra sudariusi atitinkamų sutarčių su ES.

Ispanijos pareigūnai jau uždarė 144 tinklavietes, susijusias su Katalonijos referendumu. Be to, 15 programišių iš Valensijos, Barselonos, Cheronos ir Taragonos atžvilgiu buvo pradėtas tyrimas dėl tinklaviečių klonavimo.

Ispanijos policijai konfiskavus maždaug 10 mln. referendumo biuletenių, Katalonijos lyderis Carlesas Puigdemont'as (Karlesas Pudžemonas) paskelbė interneto adresą, kur suvedus asmeninius duomenis buvo galima sužinoti balsavimo vietos adresą ir atsispausdinti biuletenį. Tą adresą greitai blokavo ispanų teisėsaugos pareigūnai.

Tada ėmė rastis šios ir kitų referendumui skirtų tinklaviečių dubliuojamosios tinklavietės. Viena jų yra sukurta Karibų saloje Nevyje ir užregistruota per Peterio Sunde (Peterio Sundės) – portalo „Pirate Bay“ vieno įkūrėjų – kompaniją.

Ispanijos Konstitucinis Teismas spalio 1 dieną planuojamą referendumą paskelbė neteisėtu, bet Katalonijos regiono valdžia yra pasiryžusi jį surengti.

Trečiadienį Ispanijos vyriausybei artimas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad Madridas nemato pagrindo manyti, kad su Katalonijos referendumu yra susijęs koks nors „rusiškas pėdsakas“.

„Būtų klaida manyti, kad konkrečiu momentu kažkas užkulisiuose tampo virveles ir vadovauja orkestrui. (Ispanijos) vyriausybė taip nemano“, – sakė šaltinis, komentuodamas ispanų spaudos pranešimus apie „Maskvos ranką“.


Šiame straipsnyje: KatalonijaIspanijaprogramišiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Visus kataloniskus separatistus reikia istermti i negyvenama sala arba pas meskas.

O aš

O aš portretas
už Katalonijos nepriklausomybę! Katalonai uždraudė koridas, o ispanai nenori savo debiliškos pramogos atsisakyti. Viva Cataluña!

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Putinas visada siunčia savo paršiukus ten, kur yra bent mažiausia tikimybė nors kiek paknisti, t.y.sukelti nors šiokią tokią sumaištį.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių