Kaliningrade dislokuotas raketinis gynybos kompleksas

  • Teksto dydis:

Rusija dislokavo pakrančių gynybos raketų kompleksą „Bastion“ Kaliningrado srityje, o iš šio anklavo jis gali smogti taikiniams visoje Lenkijos teritorijoje ir Baltijos jūros sąsiauriuose, pirmadienį naujienų agentūra „Interfax“ citavo vieną informuotą šaltinį.

„Raketų kompleksas „Bastion“ dislokuotas Kaliningrado srityje“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad šia sistema apginkluotas Rusijos Baltijos laivyno raketų dalinys.

Mobilieji pakrančių gynybos raketų kompleksai „Bastion“, naudojantys valdomąsias priešlaivines raketas „Oniks“, gali smogti taikiniams, esantiems jūroje už 350 km, o sausumoje – esantiems už 450 km.

Vienas kompleksas gali turėti iki 36 raketų.

Pasak karybos ekspertų, Kaliningrado srityje dislokuoti „Bastion“ prireikus galėtų užkirsti kelią priešo laivams įplaukti į Baltijos jūrą per Danijos sąsiaurius, taip pat smogti bet kokiems taikiniams visoje Lenkijos teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanagas

Vanagas portretas
Nei silta, nei salta ka tie burliokai laikinai okupuotose zemese dislokuoja... Vokietijos DR taip pat buvo prikise kariuomenes, o kas is to..? :D

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Labai gerai kad dislokuota raketinis kompleksas....

AK

AK portretas
Įdomu nuo ķo jie ginsis? Gal galvoja, kad Lietuvos kariuomenė gali nors kiek pasipriešinti. Tai apsurdas. Musu teritorija reikalinga tik kaip poligonas mokymams. Prisiminkime pokario laikotarpi, kai Amerikos radijas kalbėjo laikykite mes ateisime. Kiek žuvo apgautu jaunuolių. Dabar realiai išvažiuoja i užsienį daugiau negu buvo ištremti Stalino. Bet atvažiuoja iš Amerikos buve lietuviai pensininkai, nes Lietuva jiems antras Rojus. Juk reikia" vargšus" nukarsinti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių