Jungtinės Valstijos teigia, kad Izraelis atsižvelgė į jų nuogąstavimus dėl Rafacho

Vykdydamas karines operacijas Gazos Ruožo Rafacho mieste, kuriame gausu pabėgėlių, Izraelis atsižvelgė į JAV nuogąstavimus.

Tai antradienį pareiškė vienas aukšto rango amerikiečių pareigūnas.

„Manau, kad būtų teisinga teigti, jog izraeliečiai atnaujino savo planus. Jie įtraukė daugybę mūsų išsakytų nuogąstavimų“, – žurnalistams sakė pareigūnas.

„Tai besitęsianti diskusija, besitęsiantis pokalbis. Tai buvo konstruktyvu“, – tvirtino pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Jis omenyje turėjo praėjusį savaitgalį Izraelyje įvykusius JAV prezidento Joe Bideno patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Jake‘o Sullivano pokalbius su aukštais Izraelio pareigūnais, įskaitant ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu.

„Svarbu tai, kas iš tikrųjų vyksta, – teigė pareigūnas. – Mes netvirtiname Izraelio operacijų. Tai ne mūsų vaidmuo.“

J. Bidenas yra viešai sakęs, kad nenorėtų, jog Izraelis Rafache surengtų didelio masto sausumos puolimą. Šiame mieste, kuris yra įsikūręs pietinėje Gazos Ruožo dalyje, apstu palestiniečių, perkeltų dėl karo tarp Izraelio ir „Hamas“.

Nepaisydamas tarptautinio pasipriešinimo, Izraelis šio mėnesio pradžioje pradėjo sausumos puolimą tam tikrose Rafacho dalyse. Izraelis nurodė pradėti masinę evakuaciją iš Rafacho, kuriame pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir grupuotės tunelių sistemą bei išgelbėti likusius įkaitus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
JAV ir žydai yra didžiaus ir nuožmiausi Pasaulyje žudikai ir teroristai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių