JAV nerimauja dėl pranešimų apie gėjų persekiojimą Čečėnijoje

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pirmadienį išreiškė susirūpinimą dėl pranešimų apie Čečėnijos valdžios vykdomą gėjų persekiojimą, įskaitant kankinimus ir nužudymus, ir paragino šio neramaus Rusijos regiono pareigūnus atlikti tyrimą.

„Mums ir toliau kelia nerimą pranešimai apie žmonių Čečėnijoje grobimus, kankinimus ir nužudymus dėl jų seksualinės orientacijos“, – sakoma JAV ambasadorės Jungtinėse Tautose Nikki Haley (Niki Heili) pareiškime.

„Jei tai tiesa, šio žmogaus teisių pažeidimo negalima ignoruoti, – pažymėjo ji. – Čečėnų pareigūnai privalo nedelsdami ištirti šiuos įtarimus, patraukti atsakomybėn visus su tuo susijusius asmenis ir imtis žingsnių užkertant kelią pažeidimams ateityje.“

N.Haley, viena svarbiausių JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) artimiausios aplinkos veikėjų, sakė: „Mes nusistatę prieš visas diskriminacijos formas, įskaitant žmonių (diskriminaciją) dėl seksualinės orientacijos.“

Ji pridūrė, kad tokie pažeidimai gali nuvesti prie destabilizavimo ir konflikto.

Abiejų JAV partijų įstatymų leidėjai taip pat pasisakė prieš numanomą gėjų persekiojimą Čečėnijoje.

Senatorius Benas Cardinas (Benas Kardinas) sakė, kad yra „rimtai susirūpinęs“ dėl grėsmių gėjams ir lesbietėms šiame musulmoniškame Šiaurės Kaukazo regione.

B.Cardinas, kuris yra aukščiausio rango demokratas įtakingame Senato Užsienio reikalų komitete, kalbėdamasis su rusų laikraščio „Novaja gazeta“ žurnalistais, pažymėjo, „kad šimtai LGBT asmenų, ypač gėjų vyrų, čečėnų saugumo pajėgų buvo sulaikyti ir kankinti, o mažiausiai trys asmenys buvo nužudyti“.

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas „sukūrė baimės atmosferą LGBT asmenims“, pridūrė B.Cardinas.

„Tačiau Rusijos Federacijoje atsakomybė tenka prezidentui Vladimirui Putinui, kuris privalo nedelsdamas parodyti, kad bet koks smurtas prieš asmenis dėl jų seksualinės orientacijos ar lyties tapatybės yra nepriimtinas“, – pabrėžė jis.

Respublikonų senatorius Thomas Tillisas (Tomas Tilisas) pavadino R.Kadyrovą „ištikimu Putino valdiniu“ ir apkaltino patį V.Putiną neigiant, kad įvykdyta „gėdingų“ žmogaus teisių pažeidimų.

„Čečėnijos pareigūnai grobia ir kankina vyrus gėjus. Smerkiu šį šiurkštų žmogaus teisių pažeidimą“, – tviteryje parašė T.Tillisas.

Čečėnijoje 10-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir 1-ajame šio amžiaus dešimtmetyje vyko du separatistiniai karai, bet geležiniu kumščiu valdant R.Kadyrovui regionas buvo iš esmės nuramintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tegu siunčia lėktuvnešį gelbėti JAV interesus ( pyd.... stai )

Ne Gejus

Ne Gejus portretas
Uz# yso tas pasaulio policajis

as

as portretas
Kas dar Amerikai nepatinka???? Tegul savo gejais rupinasi ,o ne Cecenijos.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių