J. Bidenas: nenustosime dirbę, kol nebus išlaisvinti visi Gazos Ruože laikomi įkaitai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šeštadienį palankiai įvertino Izraelio operaciją, kurios metu buvo išlaisvinti keturi Gazos Ruože laikyti įkaitai, ir pažadėjo dirbti tol, kol bus išlaisvinti visi belaisviai ir sudarytos paliaubos.

„Nenustosime dirbti, kol visi įkaitai bus namie ir kol bus pasiektos paliaubos. Tai būtina padaryti“, – sakė Prancūzijos sostinėje viešintis J. Bidenas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) taip pat pasveikino šeimas su jų artimųjų išlaisvinimu.

„Džiaugiamės, kad Izraelio kariuomenė šiandien išlaisvino keturis įkaitus“, – pridūrė E. Macronas.

Anksčiau šeštadienį Izraelio kariuomenė paskelbė, kad per operaciją Gazos Ruože iš Nuseirato pabėgėlių stovyklos išgelbėjo keturis gyvus įkaitus.

Kariuomenė nurodė, kad šiuos keturis asmenis – 25-erių Noa Argamani, 21-erių Almogą Meirą Janą, 27-erių Andrejų Kozlovą ir 40-metį Shlomį Zivą (Šlomį Zivą) – islamistų grupuotė „Hamas“ pagrobė iš „Nova“ muzikos festivalio per spalio 7 dienos išpuolį.

Izraelio kariuomenė pridūrė, kad jie yra sveiki.

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) gyrė „Izraelio saugumo tarnybų, vykdžiusių šią drąsią operaciją, darbą“.

Jis taip pat paragino susitarti dėl įkaitų paleidimo ir nutraukti karą palestiniečių anklave.

„Įkaitų išlaisvinimo ir paliaubų susitarimas, kuris dabar svarstomas, užtikrintų visų likusių įkaitų išlaisvinimą, saugumo garantijas Izraeliui ir pagalbą nekaltiems Gazos Ruožo civiliams“, – pridūrė J. Sullivanas.

Spalio 7-ąją „Hamas“ per išpuolį prieš Pietų Izraelį pagrobė apie 250 įkaitų. Apie pusė jų buvo paleista lapkritį, kai buvo paskelbtos savaitės trukmės paliaubos.

Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko daugiau kaip 130 įkaitų, iš kurių maždaug ketvirtadalis laikomi žuvusiais, kol šalyje gilėja nesutarimai dėl to, koks gali būti geriausias būdas juos sugrąžinti namo.

Gazos Ruože tęsiasi kruviniausias per jo istoriją karas, kilęs po „Hamas“ atakos Izraelio pietuose, kai, oficialiais duomenimis, žuvo daugiau kaip 1 194 žmonių, daugiausia civilių.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo mažiausiai 36 801 žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žydai

Žydai  portretas
savo darbą padarys.Velniop teroristus.

Manau

Manau portretas
Ne išvadavo o hamas malone

Jūsų tikslas užgrobti Palestinos žemes.

Jūsų tikslas užgrobti Palestinos žemes.  portretas
Jums tie vargšai belaisviai iki lemputės...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių