Irako parlamentarai ragina į šalį neįsileisti amerikiečių

  • Teksto dydis:

Irako parlamento Užsienio reikalų komitetas sekmadienį paragino uždrausti amerikiečiams lankytis Irake, kai Vašingtonas įtraukė Iraką į sąrašą šalių, kurių piliečiams draudžiama atvykti į JAV.

„Mes tiesiai pareikalavome, kad Irako vyriausybė lygiai taip pat elgtųsi su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis“, – pareiškė komiteti pirmininko pavaduotojas Hassanas Shwairidas (Hasanas Šveiridas).

Panašiai reagavo ir Irako sukarinta grupuotė, kovojanti su džihadistais.

Remiantis D.Trumpo įsaku, visa JAV pabėgėlių perkėlimo programa stabdoma mažiausiai 120 dienų, kol bus nustatytos naujos griežtos patikrinimo taisyklės.

Konkrečiai pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, kol prezidentas pats paskelbs, kad jie nebekelia pavojaus.

Septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams 30 dienų nebus išduodamos vizos – nesvarbu, ar jie norėtų emigruoti į Ameriką, ar tik joje apsilankyti.

Šiuo metu Irako sukarintos grupuotės „Hashed al-Shaabi“ nariai ir amerikiečių kariai yra dislokuoti Mosulo regione ir dalyvauja karinėje operacijoje, kuriose tikslas atsikovoti iš „Islamo valstybės“ Mosulą. Baiminamasi, kad antiamerikietiškos nuotaikos gali kelti grėsmę JAV kariams.

„Po Amerikos prezidento sprendimo uždrausti Irako piliečiams atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas, mes reikalaujame, kad amerikiečiams būtų uždrausta atvykti į Iraką, o čia esantieji būtų išsiųsti“, – teigiama „Hashed al-Shaabi“ išplatintame pranešime.

Šiuo metu Irake yra dislokuota tūkstančiai JAV karių, kurie JAV vadovaujamoje koalicijoje kovoja su „Islamo valstybe“.


Šiame straipsnyje: ĮrakasJAVDonaldas Trumpas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Prajuokino!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių