D. Trumpas puola H. Clinton dėl korupcijos labdaros fonde

  • Teksto dydis:

Respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį dar griežčiau užsipuolė savo varžovę Hillary Clinton (Hilari Klinton) ir pareiškė, kad demokratų kandidatės šeimos labdaros fondas yra priedanga „trečiojo pasaulio“ lygio korupcijai.

„Tikra gėda, jeigu mūsų valstybės sekretorė gali būtų nuperkama, paperkama arba parduodama“, – jis sakė per rinkimų kampanijos renginį Ostino mieste Teksase, kai naujienų agentūros „The Associated Press“ (AP) žurnalistinis tyrimas iškėlė klausimų, ar rėmėjai mokėjo pinigus Clintonų fondui, kad užsitikrintų galimybę susitikti su buvusia Amerikos diplomatijos vadove.

„Tai apgailėtina. Tai grėsmė demokratijos pamatams, – piktinosi D. Trumpas. – Taip nutinka trečiojo pasaulio šalyse.“

„The Associated Press“ pranešė, kad daugiau kaip pusė valstybės aparate nedirbančių žmonių, dalyvavusių susitikimuose su H. Clinton, kai ji užėmė valstybės sekretorės postą, buvo paaukoję pinigų Clintonų fondui.

„Hillary Clinton visiškai netinkama užimti viešąsias pareigas. Neįmanoma pasakyti, kur baigiasi Clintonų fondas ir prasideda Valstybės departamentas, – ironiškai sakė D. Trumpas. – Dabar jau visiškai aišku, kad Clintonai įkūrė verslą, siekdami pelnytis iš valstybės tarnybos – jie pardavinėjo prieigą.“

„Tai yra korupcija, o aš raginau specialųjį prokurorą pasidomėti šia betvarke“, – pridūrė jis.

AP pranešė, kad mažiausiai 85 iš 154 privačių asmenų, susitikusių arba kalbėjusių telefonu su H. Clinton, kai ji vadovavo Valstybės departamentui, buvo paaukoję jos šeimos labdaros fondui arba įsipareigojo prisidėti prie jo tarptautinių programų.

Šie 85 donorai iš viso paaukojo 156 mln. JAV dolerių, nurodė AP.

„The Associated Press“ pažymėjo, kad šių rėmėjų susitikimai su H. Clinton atrodo nepažeidžiantys teisinių sutarčių, pasirašytų Hilarry ir jos vyro eksprezidento Billo Clintono (Bilo Klintono) prieš jai pradedant darbą Valstybės departamente.

„Tačiau persidengimo dažnumas rodo, kad prieiga buvo derinama su įnašais, ir sudaro įspūdį, kad paaukoti pinigų fondui buvo „stojamasis įnašas“, kad būtų galima asmeniškai susitikti su Clinton“, – rašo AP.Billas Clintonas šią savaitę paskelbė: jeigu jo žmona bus išrinkta prezidente, šeimos fondas priims tik JAV donorų aukojamas lėšas, o jis pats atsistatydins iš fondo valdybos ir neberinks lėšų.

Kaip rodo nacionalinių apklausų vidurkis, apskaičiuotas tinklalapio „Real Clear Politics“, H. Clinton dabar yra populiaresnė už savo varžovą.

Ją palaiko vidutiniškai 47 proc., o D.Trumpą – 41.5 proc. respondentų. Kol kas neaišku, kiek naujausi pranešimai gali pakenkti buvusios diplomatijos vadovės reitingams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pb

pb portretas
Dėl Clinton laikysenos ir profesionalumo stokos--prezidentu taps TRAMPAS.

Kęstas

Kęstas portretas
D.Grybauskaitė paprašė JAV karius dislokuoti arčiau mūsų sienos: Tai D.Grybauskaitė pareiškė ne labiausiai tikėtinam būti JAV prezidento pareigose respublikonų kandidatui Donaldui Trumpui, bet šiandieniniam Lenkijos prezidentui. Visada.D.Grybauskaitė ne į tą dūdą pučia. Geriau būtų paprašiusi Lenkijos karius patalpinti Prezidentūros rūmuose Vilniuje. Visgi, senas, gražiai lenkų pastatytas, miestas. Rusija daugelį metų negalėtų suprasti, kas čia darosi. Tai puiku, juk netikėtumas yra svarbiausias pliusas hibridiniame kare (prisimenate Krymą?). Na ir simpatiški lenkų kariūnai laiku padavinėtų kavą D.Grybauskaitei. Daug pliusų. Gal matote kokių nors minusų? Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

VYTAS

VYTAS portretas
klinton,tai kaip mūsų nukvakęs lendzbirkis,kuris artimai bendrauja pats su savimi.Ir kada tokiems marazmams užteks,juk po velėna tikriausia galvoja pinigus skaičiuoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių