Britų parlamentarai nepritarė „Brexit“ susitarimui

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės parlamentarai penktadienį 344 balsais prieš 286 nepritarė „Brexit“ susitarimui, atverdami kelią ilgam „Brexit“ proceso atidėjimui ar galbūt katastrofiškam išstojimui iš Bendrijos be jokios sutarties po dviejų savaičių.

Bendruomenių Rūmai jau trečiąkart atmetė JK premjerės Theresos May (Terezos Mei) su Briuseliu suderintą išstojimo sutartį.

Lemiamas balsavimas vyko tą pačią dieną, kai JK pagal pirminį planą turėjo palikti ES, bet Th. May praeitą savaitę paprašė bloko lyderių suteikti šiek tiek papildomo laiko.

Parlamentarų balsavimo rezultatai buvo dar vienas smūgis parlamento ir „Brexit“ proceso kontrolę praradusiai premjerei ypač po to, kai ji pažadėjo atsisakyti vyriausybės vadovės posto, jeigu Bendruomenių Rūmai palaikys jos su Briuseliu suderintą sutartį.

Dabar JK iki balandžio 12 dienos turi pranešti ES apie savo tolesnius planus. Ji galėtų atšaukti „Brexit“, prašyti dar atidėti išstojimo procesą arba palikti bloką be jokios sutarties.

JK įstatymų leidėjai pirmadienį planuoja surengti virtinę balsavimų dėl galimo naujo plano.

Šaukia ES viršūnių susitikimą

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienį paskelbė, kad balandžio 10-ąją vyks neeilinis Europos Sąjungos viršūnių susitikimas, Jungtinės Karalystės parlamentarams vėl atmetus „Brexit“ susitarimą.

„Atsižvelgęs į tai, kad Bendruomenių Rūmai atmetė išstojimo susitarimą, nusprendžiau balandžio 10-ąją sušaukti Europos Tarybą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Tuskas.

Perspėja apie „Brexit“ be sutarties pavojų

Europos Sąjunga penktadienį sušaukė valstybių narių lyderių susitikimą, perspėdama, kad dabar yra „tikėtinas scenarijus“, kad Jungtinei Karalystei balandžio 12-ąją gali tekti palikti Bendriją neturint jokio susitarimo.

„Atsižvelgęs į tai, kad Bendruomenių Rūmai atmetė išstojimo susitarimą, nusprendžiau balandžio 10-ąją sušaukti Europos Vadovų Tarybą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas.

Britų parlamentui atmetus „Brexit“ susitarimą, vienas EVT pareigūnas nedelsdamas informavo, kad „Brexit“ bus atidėtas iki balandžio 12 dienos, kaip buvo nuspręsta per praėjusią savaitę vykusį ES vadovų susitikimą.

JK ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) turės iki to laiko parengti alternatyvų planą dėl sklandaus „Brexit“ ir bus paprašyta pristatyti jį savo 27 kolegoms iš likusių ES šalių per neeilinį posėdį.

„Tikimės, kad JK iki tol pasiūlys sprendimą, kad Europos Vadovų Taryba turėtų laiko jį apsvarstyti“, – nurodė vienas šaltinis EVT. Jis pridūrė, kad Th. May bus pakviesta dalyvauti „susitikimo pradžioje“.

Tuo metu Europos Komisijos atstovė padidino spaudimą Londonui parengti planą dėl sklandaus JK išstojimo, leisdama suprasti, kad kitu atveju abiejų šalių laukia staigios „skyrybos“.

„(Išstojimo) be sutarties balandžio 12 dieną scenarijus dabar yra tikėtinas. ES ruošėsi tam nuo 2017 metų gruodžio ir dabar yra visiškai pasirengusi (išstojimo) be sutarties balandžio 12 dienos vidurnaktį scenarijui“ – sakė ji.

„ES tebelieka vieninga. Susitarimo dėl išstojimo privalumai, tokie kaip pereinamasis laikotarpis, jokiu būdu nebus atkartoti pagal (išstojimo) be sutarties scenarijų. Mini sandoriai atskiriems (ekonomikos) sektoriams nėra svarstytini“, - pridūrė atstovė.

Ragina Th. May atsistatydinti

Jungtinės Karalystės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) penktadienį paragino premjerę Theresą May (Terezą Mei) atsistatydinti po to, kai šalies parlamentas jau trečiąkart atmetė jos su Briuseliu suderintą „Brexit“ susitarimą.

„Jei Th. May negali to priimti, ji privalo atsistatydinti. Ir ne kažkada ateityje, o dabar pat, ir leisti šaliai rasti savo ateities sprendimą per visuotinius rinkimus“, – pareiškė J. Corbynas po balsavimo Bendruomenių Rūmuose.

Jis pažymėjo, jog įstatymų leidėjai aiškiai išreiškė savo nuomonę, kad susitarimą dėl „Brexit“ būtina pakeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MARCELIUS MARTIROSIANAS yra ūž Theresa May episteFilosofine taikomoji logika ir ir ūž Theresa May Intuityvine epistePolitine , tikimybių Teorine Logika, Tai Labai yra svarbų analizuoti, ivertinti išvadas, Tytimo procese. Mums visems yra svarbus geras gynenimas ,DEMOKRATIŠKIESNI, paligynus, ka dabar Tūrime, Theresa May mastymas yra Gluobalzacijos objekte, Remiantis, Filosofas Kantas, Fichte, LOKKAS, Lokkas, Jaspersas, ir remiantis Braižiomoji gemetrijos destytuojas, BOBINAS (Lietuvuų mokslininkas) tai tikrasis daikto išvaizdas (pozicija, ir remiantis Filosofas Šliogeris (daiktas ir menas) Theresa MaY nori , kad daiktas būtų MENAS. Marcelius MARTIROSIANAS irgi , Kad DAIKTAS Būtų MENAS. tai yra Superoper DEMOKRATIŠKAS LOGIŠKAS elgesio epistePolitFilosofija.

...

... portretas
Šiaip, berods, pagal buvusį susitarimą šią naktį britai turėjo būt išmesti iš ES kaip muselės iš barščių, kiek dar galima su jais cackintis.

??kiek

??kiek portretas
dar britu parlamentas pataikaus monarchams nes tai jie su masonais r bijo naujo referendumo o sie seni suvaikeje lordai r pataikauja panasiai visur...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių