Ban Ki-moonas reikalauja nedelsiant paleisti pagrobtą Izraelio karį

  • Teksto dydis:

JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) penktadienį pareikalavo, kad Gazoje pagrobtas Izraelio karys būtų kuo greičiau paleistas, ir „griežčiausiais žodžiais“ pasmerkė „Hamas“ pažeidusį paliaubas.

JT vadovas paragino Izraelį ir islamistų judėjimą „Hamas“ laikytis santūriai ir grįžti prie 72 valandų paliaubų, kuri žlugo, nes buvo nukauti du kariai, o trečias, kaip kalbama, buvo pagrobtas netoli pietinio Rafos miesto.

„Generalinis sekretorius reikalauja neatidėliojamo ir besąlygiško pagrobto kario paleidimo“, – sakoma jo atstovo pranešime.

Ban Ki-moonas yra „sukrėstas ir labai nusivylęs“ dėl smurto atsinaujinimo; jis perspėjo – jeigu pranešimai apie išpuolį prieš Izraelio karius pasitvirtins „tai reikš ir grėsmingą paliaubų pažeidimą“, sakoma pranešime.

„Tokie veiksmai verčia abejoti „Hamas“ patikinimų Jungtinėms Tautoms patikimumu“, – priduriama pranešime.

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahu) biuras kaltina „Hamas“ ir kitus Gazos kovotojus „skandalingu paliaubų pažeidimu“.

Tuo tarpu „Hamas“ atstovas Fawzi Barhumas (Fauzis Barhumas) atsikirto sakydamas, kad „paliaubas pažeidžia būtent okupacija (Izraelis); o palestiniečių pasipriešinimas veikė pasiremdamas ... savigynos teise“.

Jungtinės Tautos vėl ragina laikytis humanitarinių paliaubų, kad civiliai galėtų atsikvėpti Gazoje nuo kovų, kurios nusinešė beveik 1500 palestiniečių gyvybių, daugiausia civilių, ir 63 žydų karių bei trijų civilių gyvybes kitoje priešpriešos pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių