B. Obama Graikijoje: stipri Europa naudinga Amerikai

  • Teksto dydis:

Stipri ir vieninga Europa yra naudinga Jungtinėms Valstijoms, o NATO yra „absoliučiai gyvybiškai svarbi“ JAV saugumui ir klestėjimui, antradienį sakė JAV lyderis Barackas Obama (Barakas Obama), pradėjęs savo paskutinę prezidentinę kelionę Europoje.

 

 

„Mes manome, kad stipri, klestinti ir vieninga Europa yra naudinga ne tik Europos žmonėms, bet ... (ir) pasauliui, ir ... Jungtinėms Valstijoms“, – Atėnuose Graikijos prezidentui Prokopiui Pavlopului (Prokopis Pavlopoulos) sakė B.Obama.

Jis pridūrė, kad transatlantiniai santykiai yra „mūsų abipusio saugumo ir, taip pat, gerovės kertinis akmuo“.

B.Obama stengsis nuraminti sąjungininkus, susirūpinusius dėl šoką sukėlusios Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pergalės JAV prezidento rinkimuose ir, ypač, dėl to, kad šis arogantiškas respublikonas menkino NATO svarbą.

B.Obama pabrėžė, kad NATO „užtikrina svarbų tęstinumą net mums matant vyriausybės pereigą Jungtinėse Valstijose“.

„Visos demokratų ir respublikonų administracijos pripažįsta, kad NATO aljansas yra absoliučiai gyvybiškai svarbus“, – sakė jis.

B.Obamos apsilankymas Graikijoje yra pirmasis JAV valstybės vadovo vizitas nuo Billo Clintono (Bilo Klintono) 1999 metų vizito.

Saugumas buvo sustiprintas, svarbios gatvės palei B.Obamos kortežo maršrutą uždarytos, vieši susibūrimai ir demonstracijos uždrausti kai kuriose Atėnų centro dalyse, taip pat – viename pietiniame priemiestyje netoli prabangaus pajūrio viešbučio, kur apsistojo B.Obama. Dar buvo uždrausta laivams plaukioti netoli kranto šio viešbučio rajone.

Atėnų gatvėse dviejų dienų vizitui buvo dislokuota daugiau kaip 5 tūkst. policininkų.

Kairiųjų grupės ir anarchistai antradienį po pietų planavo demonstracijas, o viena ginkluota anarchistų grupė paragino rengti „atakas ir susirėmimus“, ir taip sutrikdyti B.Obamos vizitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių