Vilniuje su įkalčiais sulaikytos dvi kišenvagės

Vilniaus policijos pareigūnai pirmadienį su įkalčiais sulaikė dvi gerai žinomas kišenvages.

Pasak policijos pranešimo, ankščiau penkis kartus teista 50-metė M.A. ir keturis kartus teista 52-ejų K.B. sulaikytos Vilniaus stotyje. Jos iš moters, lipančios į 19-to maršruto autobusą, pavogė piniginę su pinigais, asmens dokumentais ir banko mokėjimo kortelėmis.

Pareigūnų teigimu, sulaikytosios veikė pagal kišenvagystėms būdingą schemą - šalia prekybos vietų kišenvagiai stebi atsiskaitymus grynaisiais pinigais ir piniginių turinį, pasirenka galimą auką, vėliau pasirinktą asmenį stebi ir jį seka, o jam lipant į visuomeninį transportą vienas iš nusikaltimo dalyvių profesionaliai ištraukia piniginę iš ankščiau nužiūrėtos laikymo vietos ir nedelsdamas ją perduoda savo bendrininkui, kuris stengiasi kuo skubiau pasišalinti iš nusikaltimo vietos.

Abi įtariamąsias „atsitraukimo“ metu sulaikė Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus Operatyvaus reagavimo poskyrio pareigūnai, jos buvo pristatytos į Vilniaus miesto 3-iąjį policijos komisariatą, kuriame pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Viena iš sulaikytųjų maskavimuisi naudojo peruką, kuris gerokai pakeisdavo moters išvaizdą. Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad įtariamosios M.A. ir K.B. galėjo padaryti ir daugiau analogiškų nusikaltimų, todėl prašo kreiptis nukentėjusiuosius ar turinčiuosius informacijos apie jų nusikalstamą veiklą.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
O kodel nera nuotrauku vagilku kai apie auka raso tai dazniausiai ydeda ir nuotrauka o cia nera o tai kaip mes apsisaugosim nuo ju ;

1-am

1-am portretas
kol nenuteistos, vadinasi, nekaltos, todėl ir nėra nuotraukų, bet, kai nuteis, tas nuotraukas "užmirš" paviešinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių