Teismui perduota byla dėl balsų pirkimo Šilutės-Pagėgių apygardoje

Pareigūnai perdavė Šilutės rajono apylinkės teismui bylą, kurioje du šilutiškiai kaltinami siekę papirkti rinkėjus Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardoje.

Du kaltinamieji siūlė pinigus, kad rinkėjai daugiamandatėje apygardoje balsuotų už Darbo partiją bei jos kandidatę, vienmandatėje - už partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatą Kęstą Komskį.

Įtarimai veikus bendrininkų grupe siekiant papirkti rinkėjus pareikšti 49 metų šilutiškiui A.V. bei 46 metų jo kraštietei N.Ž., praneša Generalinė prokuratūra.

Klaipėdos apygardos prokuratūros kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų atlikto tyrimo duomenimis, praėjusių metų spalio 10 dieną minėtoje rinkimų apygardoje vykstant išankstiniam balsavimui įtariamieji penkiems  rinkėjams pažadėjo sumokėti po 15 litų už tai, kad jie balsuotų už nurodytus kandidatus bei partijos sąrašą.

Rinkėjai, sutikę balsuoti už pinigus, buvo nuvežti automobiliu į Šilutės rajono savivaldybę balsuoti ir parvežti atgal, tačiau žadėtų pinigų negavo, nes tam sutrukdė netikėtai atsiskaitymo vietoje pasirodę policijos pareigūnai.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo baigtas per 8 dienas ir teismui perduotas nagrinėti pagreitinto proceso tvarka, tačiau į teismą atvykus neblaiviai kaltinamajai, teismas bylą grąžino prokuratūrai. Per tą laiką antrasis kaltinamasis pasislėpė, o jį suradus, byla baigta ir šią savaitę perduota nagrinėti teismui.

Kaip primena prokuratūra, dėl rinkėjų balsų pirkimo minėtoje Šilutės-Pagėgių rinkiminėje apygardoje jau priimti du apkaltinamieji nuosprendžiai, vienas ikiteisminis tyrimas nutrauktas, dar vienas tyrimas tebevyksta. Šiuo metu dar vyksta 17 ikiteisminių tyrimų dėl įvairių pažeidimų  per 2012 metų Seimo rinkimus, o iš viso šalyje buvo pradėti 37 ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių