Šaudė ir į gulintį

Su "Raikino" nusikaltėlių gauja siejamam marijampoliečiui, sušaudžiusiam savo bendražygį, prokurorai siūlo skirti dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

Baigė nagrinėti bylą

28 metų Darius Abraitis, artimųjų vadinamas Dainiumi, teisiamas už šių metų kovą Suvalkijos sostinėje sukeltą susišaudymą. Kauno apygardos teismas vakar baigė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo nužudyti iš chuliganiškų paskatų. D.Abraitis šiemet pavasarį kulkomis suvarpė buvusį savo bendražygį iš šešėlinio pasaulio.

Vakar teismo posėdyje pasirodę liudytojai pasakojo matę, kaip ant stalo palinkęs neblaivus D.Abraitis išsitraukė ginklą ir paleido šūvių seriją. Buvusi kaltinamojo draugė ir teta charakterizavo jį kaip geros širdies žmogų, besirūpinantį vaikais iš iširusios santuokos.

Teisiamasis savo kaltę pripažino tik iš dalies, tvirtindamas, kad neturėjo tikslo nužudyti. Jis aiškino neva pats negalintis suvokti, dėl ko į rankas paėmė ginklą ir paleido šūvius, tikindamas, kad ketino tik pagąsdinti savojo kivirčo oponentą.

Baigiamojoje kalboje prokuroras pabrėžė, kad šis nusikaltimas buvo tarsi užprogramuota žmogžudystė. Anot valstybės kaltintojo, nebuvo jokio rimto konflikto ar kitos priežasties, kodėl galėjo būti panaudotas šaunamasis ginklas. Be to, pistoletas buvo įgytas ir laikomas neteisėtai, o jo šeimininkas nusikaltimo metu buvo neblaivus.
Įvertinęs bylos aplinkybes, prokuroras prašė teismo D.Abraitį pripažinti kaltu ir nuteisti 10 metų laisvės atėmimu bei priteisti iš jo per 24 tūkst. litų Valstybinėms ligonių kasoms už jo sunkiai sužeisto asmens gydymą.

Apšaudė ir paspruko

Bylos duomenimis, kovo 1-osios popietę į Marijampolėje, Kauno gatvėje, esančią grilio kavinę-barą "Kampas" užėjęs D.Abraitis užsisakė alkoholinių gėrimų. Netrukus prie gretimo staliuko prisėdo taip pat vietos kriminaliniame pasaulyje gerai žinomas 37 metų Vitalijus Janulis, pravarde Hansas. Po akimirkos jis paklausė netoliese sėdinčio D.Abraičio, ko šis į jį taip žiūrįs. Pastarasis atsakė tuo pačiu. Žodinis konfliktas truko neilgai. D.Abraitis išsitraukė rankinėje turėtą nelegaliai įgytą kovinį pistoletą "Makarov" ir pradėjo šaudyti.

Šaulys ištuštino visą apkabą. Vėliau įvykio vietoje dirbę kriminalistai surado aštuonias tūteles ir dvi į baldus pataikiusias kulkas. Manoma, kad likusios kliudė Hansą, į kurį buvo šaudoma ir jam susmukus ant kavinės grindų. Smarkiai sužeistas V.Janulis buvo atgabentas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Čia jo palatą saugojo policijos pareigūnai, o medikai atkakliomis pastangomis sugebėjo išgelbėti sužeistojo gyvybę.

Po šūvių neblaivus D.Abraitis spruko iš baro ir pasislėpė netoliese esančio gyvenamojo namo kieme už šiukšlių konteinerio. Čia jį pastebėję vietos gyventojai mėgino išprašyti nekviestą svečią, bet netikėtai jo rankose pamatę ginklą, apie incidentą pranešė policijai. Vakar teisme liudiję marijampoliečiai neslėpė, kad nepažįstamasis tąkart atrodė labai sutrikęs ir galbūt neblaivus. Netrukus teisėsaugininkai rado ir sulaikė su ginklu rankose besislapsčiusį D.Abraitį.

Priklausė "Raikino" gaujai

Į teismą iškviesti atsitiktinai nusikaltimo liudytojais tapę jaunuoliai pasakojo kaltinamąjį pažįstantys tik iš matymo, tačiau asmeniškai su juo nebendravę. Anksčiau tris kartus teistas jaunas vyras buvo pagarsėjęs Marijampolėje. Jis pats teismui tvirtino savigynai pistoletą įsigijęs Vilniuje iš nepažįstamo asmens.

2006 m. lapkritį jis buvo suimtas, kilus įtarimams, kad galėjo dalyvauti kitame didelio rezonanso sulaukusiame susišaudyme. Tąkart Vilkaviškio rajone Vištyčio miestelyje esančioje kaimo turizmo sodyboje į vieną namelių naktį įsiveržė ginkluoti ir kaukėti užpuolikai, apšaudę čia miegojusius kauniečius. Įsibrovėlių paleistos kulkos sutrupino dubens kaulą 42 metų Kęstučiui Miliauskui, pravarde Šramas, o metais vyresniam Artūrui Adomėnui buvo peršauta kojos pėda. Su jais buvęs Vilniaus viešbučio "Hotel Panorama" vadovas 38 metų Marijus Krygeris buvo mirtinai sužalotas smūgiais į galvą.

Kriminalistai sučiupo vieną pagrindinių įtariamųjų - 42 metų Raimondą Burbą, pravarde Raikinas, o šiek tiek vėliau ir jo bendrus: 35 metų V.Janulį(Hansą), 27 metų Tomą Glavinską, pravarde Japonas, bei metais jaunesnį D.Abraitį. Iš šios teisėsaugininkų operacijos galima nesunkiai suprasti, kaip artimai tarpusavyje buvo susiję D.Abraitis ir jo surengto išpuolio auka tapęs V.Janulis - abu jie galėjo priklausyti Suvalkijos sostinėje pagarsėjusiai "Raikino" grupuotei.


Šiame straipsnyje: teismasžudikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių