R.Petrauskas: giminės D. Kedžio morge ieškojo, nes jo pasigedo

Drąsiaus Kedžio giminaičiai žinojo, kur slapstosi galimai tvirkintos mergaitės tėvas, įtariamas dviem žmogžudystėmis, taip manyti linkęs Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pareiškė laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas.

Laikinasis generalinis prokuroras painiojosi, atsakydamas į klausimą, kodėl nuo šeštadienio iki tol, kol D. Kedžio atpažinti atvyko giminaičiai, niekas neįtarė, jog tai - D. Kedžio palaikai.  Vieną kartą pareiškęs, kad tai, jog pareigūnai įtarė radę D. Kedį įrodo faktas, kad atpažinimui „buvo pakviesti“ artimieji, antrą - R. Petrauskas sakė visai ką kita.

Jis pareiškė esąs „linkęs manyti”, kad Drąsiaus Kedžio artimieji ieškoti giminaičio morge patys ėmėsi ne šiaip sau.

„Kada žmonės pasigenda artimojo., kuris buvo namuose, natūralu, ima jo ieškoti“, - sakė laikinasis generalinis prokuroras Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

Anot jo, jau šeštadienį į morgą atvežus keturiasdešimtmečio kūną pareigūnams kilo įtarimų, kad tai galįs būti D. Kedys. Tačiau, pasak laikinojo generalinio prokuroro, D. Kedžio veidas, gulėjęs veidu į žemę, buvo ištinęs ir sunkiai atpažįstamas.

Pirmadienį, dar prieš ateinant artimiesiems, neva visi jau įtarė, kad palaikai yra D. Kedžio ir buvo ruošiamasi DNR tyrimams, nes tinimas jau buvo praėjęs.

R. Petrauskas taip pat pripažino, kad artimieji iš tiesų ant D. Kedžio veido galėjo matyti kraujo, tačiau susikruvino D. Kedys, pasak prokuroro, ne nuo smurto, o krisdamas veidu į žemę.

Pasak R. Petrausko, Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuras Kęstutis Betingis gali būti nušalintas nuo pareigų už vangiai vykdytas dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio paieškas.

Laikinasis generalinis prokuroras tvirtina, kad prokuratūroje ir policijoje artimiausiu metu bus atliekami tarnybiniai patikrinimai, siekiant išsiaiškinti, kodėl, kaip įtariama, D. Kedžiui slapstantis visai šalia Kauno ir vienos iš nužudytųjų namų, jo niekas nerado gyvo.

Negana to, pasak R. Petrausko, pareigūnų bus teiraujamasi, kodėl jie tik ketvirtadienį apsilankė D. Kedžio dėdei priklausančiame sodo namelyje, netoli tos vietos, kur dar šeštadienį rasti D. Kedžio palaikai.

„Šiandien mes kalbėjome ir su policijos generaliniu komisaru, kuris savo ruožtu taip pat pradėjo tarnybinį tyrimą, ar pareigūnai padarė viską tam, kad nebūtų atsitikę taip, kaip atsitiko“, - televizijos laidoje sakė R. Petrauskas.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių