Panevėžyje suimtas nužudymą užsakęs ūkininkas

Panevėžio miesto apylinkės teismas trečiadienį dviem mėnesiams leido suimti nužudymo užsakymu įtariamą Biržų rajono gyventoją 56 metų P.B.

Panevėžio teisėsaugos pareigūnai praėjusios savaitės pabaigoje gavo žinią apie viename rajone užsakytą įvykdyti žmogžudystę. Informacija neleido abejoti sumanyto nusikaltimo tikroviškumu.

Pirmadienio vakarą pagal kartu su apygardos prokuratūros ir apskrities policijos vadovais numatytą ir suderintą veiksmų planą - surengus įstatymo numatytus slapto sekimo veiksmus, įtariamasis demaskuotas ir sulaikytas.

Įtariamąjį sulaikė operatyviai veikę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Smurtinių nusikaltimų skyriaus pareigūnai.

Įtariama, kad lapkričio mėnesį Biržų rajono Pačeriaukštės seniūnijos Peleniškių kaime gyvenantis ūkininkas P.B., pasirinkęs bendrininką ir jam pažadėjęs piniginį atlygį, dėl asmeninių motyvų rengėsi nužudyti vieną asmenį, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių - buvo demaskuotas ir sulaikytas pareigūnų.

Ikiteisminį tyrimą dėl rengimosi nužudyti atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorai.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių