Nelegalai iš Gruzijos Lietuvos sieną perėjo upeliu

Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė du iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusius patekti nelegalus. Paaiškėjo, kad atėjūnai iš Gruzijos sieną perėjo neleistinoje vietoje.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos patruliai ties Varėnos rajono Dubičių kaimu pastebėjo ir sulaikė šalikele ėjusius du įtartinus vyrus.

Pasak VSAT pranešimo, lietuviškai nekalbantys keliautojai pasieniečiams pateikė 22 ir 27 metų Gruzijos piliečiams išduotus pasus. Dokumentai buvo tvarkingi, tačiau juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai patekti į bendrijos erdvę.

Nuo nelegalų sulaikymo vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos yra maždaug keturi kilometrai. Pasieniečiai išsiaiškino, kad abu nelegalai sieną perėjo Dubičių apylinkėse tekančiu Nočios upeliu. Šioje vietoje Baltarusijos pusėje plyti laukas, o Lietuvos teritorijoje yra nedidelis pylimas ir pamiškė.

Abu sulaikytieji turėjo krepšius su asmeniniais daiktais, šiek tiek grynųjų pinigų.

Po apklausos užkardoje abu gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai jau sulaikė 297 nelegalus iš Gruzijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

true

true portretas
o gal, vis delto, pradedam saudyti vietoje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių