Kontrabanda - 50 kg juvelyrinių dirbinių

Lietuvos kriminalinės policijos biuras atliko ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė didelės apimties baudžiamąją bylą dėl tarptautinio pobūdžio nusikalstamos veikos - juvelyrinių dirbinių kontrabandos, kurios tyrimo kontrolę atliko Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra.

Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad Turkijos Respublikos piliečio S. C. vadovaujama organizuota grupė, kurią sudarė ir trys Lietuvos piliečiai, pasiskirstę vaidmenis, Turkijoje, Stambule įsigytus tauriųjų metalų gaminius ir juose įtvirtintus juvelyrinius akmenis kontrabanda gabeno į Rusiją.

Iš pradžių jie iš Turkijos lėktuvu kontrabandą gabeno į Vokietijos miesto Frankfurto prie Maino oro uostą, kur juos perdėjo į specialiai automobilyje „Audi A6" įrengtą slėptuvę. Taip krovinys buvo pargabentas į Lietuvą.

Vilniuje organizuotos grupės nariai kontrabandos krovinį paslėpė kitame automobilyje. Tuomet automobiliu, kuriame buvo iš anksto galinėje sėdynėje įrengta slėptuvė, per Lietuvos valstybės sienos Kenos užkardą važiavo į Baltarusiją.

Automobilio vairuotojas krovinio nepateikė muitinės kontrolei, nors gabeno privalomus pateikti muitinei daiktus - 24362 vienetus tauriųjų metalų gaminių ir juose įtvirtintų juvelyrinių akmenų. Bendras krovinio svoris - beveik 50kg., o vertė rinkoje - daugiau kaip 4 milijonai 95 tūkstančiai litų. Vairuotojas bandė išvengti privalomų sumokėti 32378,24 litų trečiųjų šalių muito ir 297232,21 litų pridėtinės vertės mokesčių.

Per operaciją pareigūnai atliko daug kratų bendrovėse, susijusiose su juvelyrinių dirbinių realizavimu, taip pat įtariamųjų gyvenamosiose vietose, jiems priklausančiuose automobiliuose. Per kratas buvo aptikta, kaip įtariama, neteisėtai atgabentų dar apie 40 kilogramų juvelyrinių dirbinių.

Penkiems organizuotos grupės nariams iškelta baudžiamoji byla.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių