Klaipėdos mutinininkai sulaikė daugybę suklastotų prekių

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai praėjusią savaitę viename iš jūrų uosto postų sulaikė tris nemažas siuntas žaislų, rūbų ir kitų prekių kurios, kaip įtariama, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Iš viso sulaikyta daugiau nei 6 tūkst. vienetų įvairių rūšių prekių, kurių vertė siekia 20 tūkst. litų.

Prekės, kurios įtariama, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, sulaikytos praėjusią savaitę atliktų muitinių tikrinimų metu. Dvi prekių siuntos sulaikytos šių metų vasario 1 d. Vieną siuntą tą dieną sulaikė muitinės mobiliosios grupės pareigūnai, kurie Malkų įlankos jūrų uosto poste patikrinę iš Kinijos atvykusį konteinerį jame aptiko prekių, kurios galimai pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Tikrinimo metu pareigūnai rado 40 porų sportinių batelių su prekės ženklu „CONVERSE“, 1 188 vienetus vaikiškų kelnaičių su prekės ženklu „SPIDER-MAN“, 124 vaikiškus sportinius kostiumus ir kuprinių su prekės ženklu „DISNEY“, 100 vienetų vaikiškų striukių ir diržų su prekės ženklu „DKNY“, 171 vaikiškų lietpalčių ir liemenių su prekės ženklu „HELLO KITTY“ bei 360 porų moteriškų pirštinių, paženklintų „GUCCI“ prekės ženklu. Siekiant išsiaiškinti ar tai nėra prekės klastotės, beveik 10 tūkst. litų įvertintos prekės (1 983 vienetai) iš Kinijos yra sulaikytos. Prekės turėjo pasiekti Kaliningrado srities pirkėjus.

Tos pačios dienos vakarą Malkų įlankos jūrų uosto poste tikrinant kitą siuntą iš Kinijos pareigūnams vėl kilo įtarimų, kad prekės gali būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Tikrinant prekes buvo rasta 10 dėžių vaikiškų automobilių su akumuliatoriumi, paženklintų „PORSCHE“ prekės ženklu bei 9 dėžės vaikiškų automobilių su akumuliatoriumi, paženklintų „FERRARI“ prekės ženklu. Siekiant išsiaiškinti ar tai nėra prekės klastotės, beveik 800 litų įvertintos prekės iš Kinijos yra sulaikytos. Vaikiški automobiliai taip pat buvo skirti Kaliningrado srities pirkėjams.

Dar viena nemaža prekių siunta buvo sulaikyta paskutinėmis šių metų sausio dienomis taip pat Malkų įlankos jūrų uosto poste. Tąkart muitiniam tikrinimui buvo pateiktas konteineris su įvairiais žaislais. Tikrinant prekes buvo rasta 960 vienetų žaislinių automobilių su prekės ženklu „AVATAR“, 800 vienetų piešimo lentų ir muzikinių žaislų su prekės ženklu „SPONGEBOB“, 515 vienetų piešimo lentų ir bokso kriaušių su prekės ženklu „SPIDER-MAN“, 199 piešimo lentos su prekės ženklu „DORA THE EXPLORER“, 576 žaisliniai automobiliai su prekės ženklu „TRANSFORMERS“, 144 žaisliniai automobiliai su prekės ženklu „AUDI“, 12 piešimo lentų su prekės ženklu „HELLO-KITTY“, 880 piešimo lentų su prekės ženklu „DISNEY“, 177 piešimo lentos su prekės ženklu „STRAWBERRY SHORTCAKE“ bei 162 piešimo lentos su prekės ženklu „THE SMURFS“. Iš viso sulaikyta 4 425 vienetai žaislų, kurių vertė – daugiau nei 8 000  litų. Kinijoje pagamintos prekės buvo skirtos Baltarusijos pirkėjams.

Visais atvejais apie sulaikytas prekes informuoti prekių ženklų atstovai, šiuo metu laukiama jų išvadų. Prekių ženklų savininkai dažniausiai beveik visais atvejais patvirtina, kad muitinės pareigūnų sulaikytos prekės iš tiesų yra klastotės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas

Juokas portretas
O tuos triusikus irgi paskui išpardavines "iš nusikaltėlių konfiskuotu prekiu parduotuveje"?:-DDD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių