Klaipėdietis praturtėjo apgaudinėdamas darbo ieškojusius žmones

Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis 32 metų klaipėdiečiui P.G., kuris kaltinamas apgaule įgijęs didelės vertės – 47 tūkst. litų – svetimą turtą.

 

 

Kaltinamasis įdėjęs internete skelbimą žadėjo nukentėjusiesiems darbą užsienyje. Nukentėjusieji, suvilioti darbo užsienyje pasiūlymų, sumokėjo kaltinamajam po 1 tūkst. litų. Su nukentėjusiaisiais buvo sudaromos fiktyvios darbo sutartys, keletui net nupirkti kelto bilietai. Kai numatytą išvykimo dieną kaltinamasis nepasirodė, nukentėjusieji suprato buvę apgauti.

 

 

Kaltinamasis P.G., susirinkęs iš nukentėjusiųjų pinigus, slapstėsi užsienyje, bet buvo sulaikytas Vokietijoje išdavus Europos arešto orderį. Prasidėjus teismo procesui, kaltinamasis savo kaltės neneigė, gailėjosi padaręs nusikaltimą.

 

 

P.G. pripažintas kaltu ir jam paskirta dvejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurią paskirta atlikti pataisos namuose. Taip pat priteista atlyginti turtinę žalą nukentėjusiesiems, pareiškusiems civilinius ieškinius, pranešė Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Šiame straipsnyje: sukčiainedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Visiškas pasityčiojimas.Sukčius,vykdęs planuotą sukčiavimą apgaudinėjo ,valstybės į neviltį nuvarytus žmones,kiek dar kainavo valstybiai jo suradimas,parvežimas,kiek įdėjo darbo policija,teismai ir še ,kad norėjai.Praktiškai jį tik paglostė.Dabar jį valstybė išlaikys,o po pusės laiko ,galės kibti į ankstesnį darbą-sukčiavimą.Ir kas sugalvojo tokius palankius nusikaltėliams kodeksus?Kodėl jie taip mylimi?Kol bus tokia atsakomybė,nusikaltimai klestės.Tik neaišku kam tas naudinga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių