„Drąsiaus kelio“ nariai ieškojo užtarimo Briuselyje

Aštuoni judėjimo „Drąsiaus kelias“ nariai lankėsi Briuselyje, tikėdamiesi susitikti su Europarlamento nariais ir jų paprašyti, kad būtų imtąsi realių veiksmų kovojant su vaikų seksualiniu išnaudojimu Lietuvoje.

Šiai kelionei buvo ruoštasi ilgai ir kruopščiai, tačiau visiems planams įgyvendinti sutrukdė oras – dėl sniego ir šalčio uždarytas ne tik Briuselio oro uostas, bet ir apmirė gyvenimas visoje Belgijos sostinėje.

„Drąsiaus kelio“ nariai ketino surengti ir kelis piketus prie Europos Sąjungos institucijų, tačiau tam negavo Belgijos policijos leidimų. Nors ir be leidimo „Drąsiaus kelio“ nariai vis dėlto surengė vieną trumpą piketą prie ES būstinės. „Stop korupcijai Lietuvoje“ – skelbė jų iškeltas plakatas. Tačiau jiems netrukus buvo pagrasinta policija, todėl piketuotojai išsiskirstė ir ES institucijas aplankė tik kaip turistai.

Nors ir trumpas, piketas atkreipė praeivių ir turistų dėmesį, kurie piketuotojus filmavo ir fotografavo, tačiau visiškai nesimatė spaudos atstovų. Kaip vėliau „Drąsiaus kelio“ nariams paaiškino belgai, tai visai nenuostabu, nes pedofilijos tema šioje prancūzakalbėje šalyje, o ypač žiniasklaidos priemonėse, yra tabu.    

Vienšangės Briuselyje metu, judėjimo narius, tarp kurių buvo ir Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė bei kunigas altarista Jonas Varkalas, priėmė princesė Žaklina de Kroy (Jacqueline de Croÿ).

Kaip ji pati rašo savo interneto puslapyje droitfondamental.eu, pokalbis su svečiais iš Lietuvos buvo ilgas, šiltas ir konstruktyvus. Jame buvo priimta daug svarbių sprendimų: dėl peticijos įteikimo ES ir EP vadovybei, dėl laiško Popiežiui Benediktui XVI įteikimo  ir kitų priemonių kovojant su pedofilija ir korupcija  Lietuvoje.

„Manau, sukurti apie šią istoriją filmą. Gavau puikią knygą apie Lietuvą, paragavau lietuviškos dešros. Taip pat susitarėme dėl komunikavimo priemonių ir būdų, siekiant išvengti Lietuvos ir Belgijos specialiųjų tarnybų „ globos“, - taip apie šį susitikimą rašo J. de Kroy, nuo pavasario besidominti D.Kedžio ir pedofilijos istorija ir judėjimo nariams ne kartą patarusi, kaip geriau elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.


Šiame straipsnyje: KedysSkučienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių