Baigta tirta byla dėl stambių vagysčių iš sostinės parduotuvių

Vilniaus teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir teismu nagrinėti perdavė bylą dėl 2010-2011 metais sostinėje vykdytų vagysčių iš parduotuvių, prekybos salonų.

Iš viso šių nusikaltimų metu buvo pagrobta turto už daugiau nei pusę milijono litų ir sugadinta turto už daugiau kaip 30 tūkst. litų.

Didžiausia šios bylos įtariamųjų įvykdyta vagystė - daugiau nei 350 tūkst. litų vertės šveicariškų laikrodžių pagrobimas 2010 metais birželio mėnesį iš Gedimino prospekte esančios laikrodžių parduotuvės "Ženeva“.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, tyrimo metu buvo nustatyta, kad bendrapavardžiai – Vilniaus rajono gyventojas, ankščiau tris kartus teistas, 28 metų Nikolajus Popovas ir septynis kartus teistas vilnietis 33 metų Olegas Popovas mieste naktimis, įtariama, vogė iš parduotuvių ir prekybos salonų. Buvo grobiami brangūs laikrodžiai, kailiniai, kompiuterinė technika, avalynė ir kitos prekės. Vagiama buvo iš anksto pasiruošus, atlikus žvalgybą, parinkus įrankius ir priemones daryti nusikaltimui.

Be to, byloje jiems pareikšti įtarimai dėl 2010 metų rugpjūčio mėnesį padarytos vagystės iš Gedimino prospekte esančios batų parduotuvės „Sandro Vicari“, dėl pasikėsinimo spalio mėnesį apvogti Gedimino prospekte esančią kailių parduotuvę „Rapuano“, dėl kompiuterių vagystės 2011 metų kovo mėnesį iš Vokiečių gatvėje esančios parduotuvės „iDeal Solution“, kompiuterių vagystės 2011 metų birželio mėnesį iš S.Žukausko gatvėje esančios parduotuvės “Varlė“.

Be to, įtariama, kad tie patys asmenys 2011 metų liepos mėnesį pavogė kompiuterius iš M.K.Čiurlionio gatvėje esančios parduotuvės „iDeal“ ir tą patį mėnesį apvogė Savanorių prospekte esantį kailių saloną ir bei kompiuterius iš Savanorių prospekte buvusio bendrovės „Teo LT“ aptarnavimo skyriaus.

Tirdami šiuos ir kitus nusikaltimus, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai bendradarbiavo su Lietuvos kriminalinės policijos biuro padalinių pareigūnais. Po atliktų kratų ir kitokių procesinių priemonių dalį pagrobto turto pavyko surasti.

Be to, gavus duomenų, kad didžioji dalis pagrobto turto buvo išvežta ir realizuota Baltarusijoje, buvo nustatyti ir apklausti šios kaimyninės šalies piliečiai. Pareigūnai nustatė, kad pagrobtą turtą betarpiškai realizavo Marijanas Taraškevičiui ir pareiškė jam įtarimus dėl šios nusikalstamos veikos.

Įtarus, kad šis, neteisėta veikla vertęsis vilnietis, galbūt, realizavo ne tik šių bet ir kitų nusikaltimų metu pagrobtą turtą. Ikiteisminis tyrimas dėl jo veikų buvo atskirtas ir tęsiamas. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai visus įtariamuosius sulaikė 2011 metų vasaros pabaigoje, po kruopščiai suplanuotos ir atliktos ypač slaptos policijos operacijos – iki šiol apie ją skelbta nebuvo. Įtariamieji nuo sulaikymo dienos iki šiol yra izoliuoti nuo visuomenės.

Tyrimą dėl stambaus masto vagysčių atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai ir Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorai Tyrimo medžiagą sudaro 12 bylų tomų.

Baudžiamasis kodeksas už didelės vertė svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.


Šiame straipsnyje: vagystėvagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių