S. Budinas: iššūkių nebijau

  • Teksto dydis:

Dienraštis "Klaipėda", tęsdamas tradiciją, pristato rubriką "Klausk valdžios drąsiai". Šį kartą į skaitytojų klausimus atsakė naujasis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, pareigas pradėjęs eiti prieš savaitę.

– Klaipėdos miesto savivaldybėje, pasibaigus įtemptam rinkimų bei postų tvirtinimo maratonui, gyvenimas ir darbas jau teka įprasta vaga. Nors naujas pareigas einate dar labai trumpą laiką, gal jau turite viziją, ką atliksite pirmiausia?

– Šis darbas man yra naujas, todėl jį laikau dideliu iššūkiu, nors dirbti vadovu man nėra naujiena. Kadangi mane delegavo į pareigas valdančioji koalicija, jos patvirtintą programą ir turėsiu įgyvendinti.

Kartu man rūpi žemiški dalykai, todėl viena iš prioritetinių savo darbo sričių laikau siekį išspręsti vietų trūkumą uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Per 200 papildomų vietų planuojame įrengti jau šiais metais.

Didelį dėmesį skirsiu savivaldybės turto valdymo strategijai. Turėsiu peržiūrėti ir įvertinti daugelį dalykų. Yra parengta turto valdymo galimybių studija, kurioje numatytos pažangios priemonės. Savivaldybei priklausantis turtas turi būti valdomas racionaliai ir skaidriai. Jau artimiausiu metu bus patvirtintas turto valdymo priemonių planas, kurį per šią kadenciją turime įgyvendinti.

Siekdamas užsibrėžtų tikslų, dirbti turėsiu su dideliu kolektyvu. Tam, kad motyvuotume žmones, skatintume juos geriau dirbti, būtina sudaryti jiems tinkamas darbo sąlygas, kurios, turiu pripažinti, savivaldybėje yra nepakankamai geros. Svarstysime, ar siekiant gerinti darbo sąlygas geriau patalpas nuomotis, ar rekonstruoti dabartinį pastatą, ar persikelti į naujas patalpas.

Taip pat daugiau dėmesio skirsiu personalo valdymo politikai, darbuotojų motyvavimo strategijai parengti ir įgyvendinti. Tai kertiniai dalykai, sąlygojantys ir neretai nulemiantys darbo kokybę.

– Ar administracijos direktorius planuoja ką nors keisti, pertvarkyti, kažko atsisakyti arba, priešingai, kažką įsigyti? Pavyzdžiui, atnaujinti, o gal sumažinti automobilių parką ir palikti tik kelias mašinas – vieną merui ir vieną administracijai?

– Kaip naujas vadovas, turiu savo požiūrį į administracijos valdymo struktūrą. Kai kuriuos pokyčius šioje srityje planuoju, tačiau prieš priimdamas galutinius sprendimus atsakingai viską įvertinsiu.

Kaip anksčiau minėjau, turiu didelę vadovavimo patirtį ir kaip vadovas buvau atsakingas už daugelį dalykų, tarp jų ir automobilių ūkį. Dauguma pažangių organizacijų naudojasi transporto priemonių veiklos nuoma. Tai praktika, kai visos sąnaudos, susijusios su transporto priemonių priežiūra, perkeliamos paslaugos teikėjui, o ne vartotojui. Po trejų metų naudota transporto priemonė keičiama į naują. Manau, tai vienas iš galimų kelių ir kalbant apie savivaldybės transportą, nes neretai seno automobilio eksploatacijos išlaidos būna didesnės nei naujo automobilio veiklos nuoma.

– Koks buvo jūsų pirmasis žingsnis, žengtas tokioje didelėje institucijoje?

– Pirmasis dalykas, kurį padariau, tai prisistačiau darbuotojų kolektyvui. Susirinkome salėje, kurioje, deja, visi netilpome. Labai norėčiau kuo greičiau geriau susipažinti su čia dirbančiais žmonėmis. Suprantu, kad per tokį trumpą laiką neįmanoma atsiminti visų 478 žmonių vardų ir veidų, bet stengtis tai padaryti būtina.

Minėto susitikimo su kolektyvu metu trumpai pristačiau savo siekius, planuojamus darbus, kuriuos per ketverius metus trunkančią kadenciją turėsime padaryti visi kartu. Toliau jau susitikinėsiu su atskirų padalinių darbuotojais.

Verta pridurti, kas jau esu gerai susipažinęs su švietimo ir sporto sritimis, žinau visas problemas, galiu pasigirti, kad pažįstu beveik visų mokymo ir sporto įstaigų vadovus, nes būdamas tarybos nariu praėjusią kadenciją dalyvavau Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto veikloje, buvau šio komiteto pirmininku. Manau, ši patirtis padės ir dabartiniame darbe.

Ką patyriau per pirmąją darbo savaitę savivaldybės administracijoje? Visų pirma, kad laukia daugybė dokumentų, kuriuos reikia atidžiai perskaityti, įsigilinti, prieš dedant savo, kaip direktoriaus, parašą. Todėl ir savo darbuotojų, ir žiniasklaidos atstovų tarsi pajuokaudamas paprašiau, kad būtų man atlaidesni pirmąjį šimtadienį ir nepakištų, švelniai sakant, "kiaulės".

Kita vertus, darbo nebijau, nesu šalininkas ilgų kalbų, o vertinu konkretumą ir siekiu rezultatų. Kaip jau minėjau pradžioje, šis darbas man yra naujas, tačiau vadovo karjeros metu teko vadovauti įvairaus dydžio bei įvairių sričių kolektyvams, taigi tikiuosi, kad sunkumus įveiksime kartu su savivaldybės administracijos kolektyvu.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau. Dienraščio "Klaipėda" pirmadienio numeryje rubrika pasirodo kas dvi savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Veltėdžiams – jokio gailesčio
    Veltėdžiams – jokio gailesčio

    Dienraštyje „Klaipėda“ perskaičiau straipsnelį apie elgetaujančią moterį prie Biržos tilto ir Herkaus Manto gatvėje. Taip, iš tiesų ta moteris seniai tai daro, ir niekam niekas čia nerūpi. ...

    2
  • Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo
    Iš tiesų buvo iš ko semtis įkvėpimo

    Perskaičius I. Kiseliovaitės straipsnį „Mūzos“ statulėlė – aktorei E. Barauskaitei“ („Klaipėda“, 2024 04 16), labai nenustebino tai, jog gerbiama Eglė Barauskaitė paminėjo, kad jos svarbiausi ir patys didžiausi ...

  • Kur dingo rinkimų kampanija?
    Kur dingo rinkimų kampanija?

    Gerai kažkas pastebėjo „Klaipėdoje“, kad pas mus nevyksta jokia rinkimų į šalies prezidentus kampanija. Praėjusią savaitę jau buvo paskelbti visi oficialūs kandidatai, tarp kurių yra milijonierių, tačiau nematyti nei plakatų, ne...

    1
  • Dėl KGB bendradarbių
    Dėl KGB bendradarbių

    Nors kai kurie žmonės tvirtina nejaučiantys vykstančios rinkimų kampanijos, reikia pasakyti, kad Lietuvoje yra tam tikrų amžinų simptomų, rodančių, kad rinkimų kampanija ne tik vyksta, bet ir artėja prie apogėjaus. ...

    4
  • Medžiai vis tiek netrukus grius
    Medžiai vis tiek netrukus grius

    Pritariu Daivos Janauskaitės straipsnyje „Dėl išsaugotų medžių – košmaras gyventojams“ („Klaipėda“, 2024 04 05) dėstomoms mintims. ...

    3
  • Vietoj Lenino – prekybos centras
    Vietoj Lenino – prekybos centras

    Kažkodėl nieko nebesigirdi apie būsimą Atgimimo aikštės „atgimimą“. Anksčiau tiek buvo kalbų, tiek mūšių dėl naujos jos koncepcijos, prieš keletą metų, regis, vyko net konkursas, kažkas jį laimėjo, o dabar tyla ...

    1
  • Išvadavimas rusiškai – tai mirtis
    Išvadavimas rusiškai – tai mirtis

    Rusijos Federacijos rusai yra tikri išvaduotojai. Jie visą laiką mus vaduoja. Visų pirma, jie išvaduoja nuo rūpesčio turtu – nacionalizuoja. Turi, žmogus, savo lauką, namą, daržinę, karvę, vištą, kiaulę. Ateina jie &ndas...

  • Anoniminiai laiškai neįbaugins
    Anoniminiai laiškai neįbaugins

    Vos tik laikraštis išspausdino mano pastebėjimus „Liko gumbuoti stagarai“ („Klaipėda“, 2024 03 19), tuoj prasidėjo reakcija. Kai kas puolė piktintis „Karšto telefono“ skiltyje, kai kas šaipyti...

    2
  • Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė
    Šviesoforizacija mieste dar nesibaigė

    Nors buvo sakoma, kad Klaipėdoje vadinamoji šviesoforizacija baigsis, tačiau, manau, uostamiesčio vairuotojai jau pastebėjo, jog šis ydingas procesas vis tiek nesibaigia. ...

  • Per laidotuves – fejerverkai
    Per laidotuves – fejerverkai

    Šių metų kovo 8 d. Lietuvos žiniasklaidoje buvo skelbiama žinia, kad Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, sudeginta 12 nacionalinių vėliavų, kurios iš anksto buvo iškabintos Kovo 11 d. proga. ...

Daugiau straipsnių