„Mėnulio kalba" dainuojanti Alina Orlova

Pastaruoju metu Alina Orlova su grupe jau antrą kartą koncertavo Ukrainoje. Pirmasis pasirodymas įvyko lapkričio mėnesį sostinėje Kijeve organizuotame „Moloko Music" festivalyje, kur į koncertą susirinko daugiau nei tūkstantis klausytojų.

„Aiškiai jautėsi, jog didžioji dauguma susirinkusių žmonių laukia tik „stebuklo iš Lietuvos" - Alinos Orlovos", - vėliau rašė Kijevo spauda.

Antrasis pasirodymas surengtas gruodžio 19 dieną Charkove, pilnutėliame Ševčenkos vardu pavadintame dramos teatre. Netikėtos šlovės Ukrainoje sulaukusią Aliną ukrainiečiai pavadino „mėnulio kalba" dainuojančia atlikėja.

„Atvykusi į Charkovą sužinojau apie ten pasklidusius gandus, jog aš dainuoju savo pačios sukurta kalba ir kad ją vadina „mėnulio kalba". Turbūt tai tik todėl, kad dauguma dainų mano repertuare yra atliekamos lietuviškai"-  sakė atlikėja.

Šiuos metus A.Orlova palydės ne taip garsiai, kaip pradėjo sausio mėnesį pristačiusi savo pirmąjį albumą „Laukinis šuo dingo". Solinių koncertų ciklą, pavadintą „Tyliai", atlikėja pristatys viena ir atliks gerai žinomas dainas bei tuos kūrinius, kurie dar nėra įtraukti į bendrus pasirodymus su grupe.

„Tai bus savotiškas sugrįžimas į pradžių pradžią, kai atlikėja buvo niekam nežinoma ir grojo mažose erdvėse nedideliam būreliui klausytojų",  - sakė atlikėjos prodiuseris Aurelijus Sirgedas.

Pasak jo, kitų metų pradžioje bus panašus solinis koncertas Maskvoje. Vėliau Alina svajoja pailsėti, pakeliauti po pasaulį, o grįžusi užsidaryti studijoje ir įrašinėti naujas dainas.

Koncertai „Tyliai" vyks gruodžio 28 dieną Kauno dramos teatre ir gruodžio 30 dieną Vilniaus klube „Havana social club".         


Šiame straipsnyje: Orlovamuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių