„Interviu su šlykštukais" bandys išvyti mažųjų baimes

Šį savaitgalį Vilniaus Keistuolių teatras kviečia mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius į pirmąją šio sezono premjerą vaikams. Tai bus muzikinis spektaklis „Interviu su šlykštukais".

Spektaklis sukurtas pagal idėjos autorės Violos Klimčiauskaitės mylimiausią vaikystės knygutę - australų rašytojo Fredžio Lordo apsakymų knygą „Žodis kengūrai". Kaip sako aktorė, būdama maža iš šios knygutės ji labai daug sužinojo apie keistus ir nepažįstamus žvėriukus - kengūras, vorus, sliekus, aštuonkojus. Tai buvo tie gyvūnai, kurie dažniausiai kelia baimę, tačiau toje knygelėje jie buvo pavaizduoti labai šmaikščiai ir anaiptol nebeatrodė tokie baisūs.

Kuriant spektaklį išsikristalizavo ir pagrindinė jo idėja - sukurti kamerinį spektaklį vaikams, naudojant minimalias priemones, kurios, visai kaip vaikų žaidimuose, čia pat gali virsti netikėtomis būtybėmis.

„Tai spektaklis apie gyvūnėlius, kurie nėra pūkuoti, mieli ir visiems gražūs. Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo tikri šlykštukai, tačiau su jais susipažinus paaiškėja, kad jie tokie nėra. Tad pagrindinė spektaklio mintis yra labai paprasta - nereikia bijoti to, ko nepažįsti", - tikina spektaklio režisierė Agnė Sunklodaitė.

Spektaklio kūrėjos tikisi, kad šis vaidinimas, tokiu, iš pirmo žvilgsnio, keistu ir netgi baugiu pavadinimu, bus šiltas ir jaukus, leisiantis mažiesiems pamiršti savo baimes.

Spektaklio „Interviu su šlykštukais" premjera - lapkričio 8 dieną 12 valandą Vilniaus Keistuolių teatre.


Šiame straipsnyje: keistuolių teatrasšlykštukai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių