„Google“ gavo patentą, aprašantį „Face Unlock“ technologiją

Kompanijos „Google“ atstovai pareiškė, jog jai pavyko gauti patentą, aprašantį biometrinę mobilaus įrenginio ekrano atblokavimo technologiją, pasinaudojant tik vartotojo veidu.

Tai visiems gerai žinomas „Face Unlock“. Šios modernios funkcijos, kuri pasirodė kartu su „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“, dėka vartotojas gali savo išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio ekraną, įrenginio kamerai parodydamas savo veidą.

Po to, kai minėta funkcija debiutavo operacinėje sistemoje „Android 4.0“, tapo žinoma, jog amerikiečių korporacija „Apple“ pateikė paraišką analogiškai technologijai užpatentuoti dar 2010 m. Aišku, visi ekspertai sujudo, jog dabar kompanijos iš Kupertino juristai jau trina rankas ir ruošia naują ieškinį prieš „Google“ sąjungininkus, naudojančius savo įrenginiuose „Android“ ir minėtą „Face Unlock“. Vis tik paaiškėjo, jog toks kai kurių žmonių optimizmas neturi pagrindo, kadangi „Google“ sistemos pagrindą sudaro kompanijos „PittPatt“ išradimas, kuris užpatentuotas dar 2007 m. Taigi esant reikalui, galima atvirkštinis teisminio ieškinio atvejis.

Nežiūrint į tai, jog „Apple“ ir „Google“ technologijų funkcionalumas yra panašus, įvykdymo sistema vis tik skiriasi. Be to, „Apple“ patentas skirtas tik iOS įrenginiams, tuo tarpu „Google“ patentas numato technologijos naudojimą bet kuriame įrenginyje, kuris turi kamerą, įskaitant asmeninius kompiuterius, išmaniuosius telefonus, planšetes, nešiojamus kompiuterius ir kitus įrenginius.


Šiame straipsnyje: googleAppleFaceunlock

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mastytojas

Mastytojas portretas
Sudauzo snuki gatveje, ir negali issikviesti pagalbos, nes telefonas uzrakintas, o morda nuo smugiu pakeitusi forma :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių