Banglentininkas įveikė rekordiškai aukštą 30 metrų bangą

Portugalijoje banglentininkas antradienį įveikė bangą, kuri, kitų banglentininkų teigimu, galėtų būti rekordinė, praneša „GrindTV“.

Apie 30 metrų siekianti vandens siena pakilo Nazaro, nedidelio žvejų miestelio pakrantėje, apie 120 kilometrų į Šiaurę nuo sostinės Lisabonos.

Garettas McNamara, banglenčių sporto garsenybė iš Havajų, čiuožė bangomis kartu su dviem kitais banglentininkais, kai pakilo trys milžiniškos bangos. G. McNamara buvo vandens motociklu užtemptas ant pačios didžiausios keteros.

„Tai buvo didžiausia kada nors mano matyta banga. Buvo nuostabu. Dauguma žmonių išsigąstų, bet Garettas atrodė kontroliuojantis padėtį, kai leidosi pačiame kritiškiausiame etape“, - pasakojo drauge buvęs banglentininkas Alas Mennie'as.

„Tai buvo įkvepiantis įkvepiančio banglentininko čiuožimas. Po jo jūra tarsi nurimo. Mes sėdėjome ten ir tiesiog abu traukėme į save tai, kas nutiko, ir aplinką“, - sakė jis.

Guinnesso rekordų knyga kaip didžiausią bangą, kuria pavyko čiuožti banglentininkui, įvardija 23,1 metro bangą, pakilusią Ramiajame vandenyne, apie pusantro šimto kilometrų nuo Kalifornijos pakrantės, ties povandeninių kalnų grandine.

Kenas Bradshaw, kitas banglentininkas iš Havajų, šiose salose čiuožė banga, kurios aukštis įvertintas 25,5 metro (dėl tikslių aukščių paprastai visada diskutuojama).

G. McNamara Portugalijoje dirbo kartu su vietos Hidrografijos institutu, atliekančiu studiją, kurioje siekiama sužinoti daugiau apie tai, kaip bangos prie Nazaro tampa tokios aukštos.


Šiame straipsnyje: Bangabanglentininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių