Zombių paradas trumpam pažadino snaudžiantį miestą

Šeštadienio vakarą sostinės senamiesčio gatvėmis slinko būrys zombiais persirengusių jaunuolių. Jie stūgavo, riaumojo, mėgindami išgąsdinti praeivius, ir taip nors trumpam išbudino ramybe dvelkiantį miestą.

Kada pagrindinės senamiesčio gatvės buvo tokios tuščios, sunku ir prisiminti. Miniai zombių veikiausiai būtų buvę įdomiau savo kelyje sutikti daugiau praeivių. Kita vertus, zombiai pabunda tada, kai visi miega ir gatvės ištuštėja.

Pilies, Didžiąja, Vokiečių ir Trakų gatvėmis judančio keliasdešimties jaunuolių būrio užduotis buvo kuo įtikimiau atlikti savo vaidmenį. Ar visiems tai pavyko? Minioje netrūko šiai idėjai atsidavusių, tačiau gana dažnai buvo galima girdėti juoką ir klegesį, kuris zombiams nebūdingas.

Ar suprato, kas vyksta, šeštadienio vakarą negausiai senamiestyje vaikštantys miestiečiai ir turistai? „Neteko girdėti apie jokį zombių paradą. Bet idėja gal ir visai nieko“, - sakė gatvėje užkalbintos merginos. Kitiems tai atrodė tiesiog jaunuolių linksmybės Helovino proga.

Nesvarbu, teigiamai ar neigiamai tai vertino žmonės, visiems buvo smalsu sustoti ir paspoksoti. Tiesa, automobiliams Trakų gatvėje teko stabtelėti ne savo noru, bet zombiai greitai juos paleido.

Pasiekę Basanavičiaus gatvę zombiai patraukė į barą „MyBar“, kur jų laukė siaubo filmas ir vakarėlis. Per jį ketinama rinkti lėšas netrukus gimsiančiam projektui „Socialinis taksi“.

Pasiteisins ar ne organizatorių lūkesčiai, kad šis renginys suteiktų pradžią labdaros renginių progresyvumui ir padėtų priartinti prie jaunimo, kūrybiškos, laisvos, aktyvios idėjos visada sveikintinos.


Šiame straipsnyje: Zombių paradasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

alex

alex portretas
Abejingumo banga vienų kitiems ir numarins mūsų ateitį galutinai, nes lietuviams įdomūs tik tokie žmonės, iš kurių gali tikėtis naudos, toks jau šios tautos mentalitetas

hm

hm portretas
Siūlau pasižiūrėt (atidžiai; tikrai nėra prasmės žiūrėt, jei nesiekiama peržiūrėt VISKO) ir pamąstyt: Atsidarykit YouTube ir paieškoj surašykit (COPY/PASTE) "Youtube: /watch?v=UgET7rYESuI"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių