„Žalgirio“ krepšininkams atlikti pėdų tyrimai

Kauno krepšinio komandos „Žalgiris“ žaidėjams atlikti medicininiai pėdų tyrimai. Tyrimai padės tiksliai įvertinti kiekvieno sportininko kojų būklę ir leis pritaikyti individualius avalynės įdėklus.

Specialiu dinaminiu skeneriu „Pėdų centre“ ištirtos Traviso Watsono, Marcuso Browno, Artūro Milaknio ir Pauliaus Jankūno pėdos. Nustatytos tikslios krepšininkų pėdų struktūros, judėjimo metu skirtingose pėdų vietose atsirandančios apkrovos, kaip kinta pėdų krūvis sportininkams einant ir bėgant.

Artimiausiu metu analogiški tyrimai bus atlikti ir kitiems „Žalgirio“ komandos nariams. Remiantis tyrimų rezultatais žaidėjams bus pagaminti individualūs avalynės įdėklai.

„Dažniausiai krepšininkus kankina Achilo sausgyslės, pėdos skausmai. Žaidėjai stengiasi išvengti šių skausmų statydami pėdas kitaip ir tada palaipsniui prasideda didesnės bėdos, pavyzdžiui, kelio, nugaros skausmai, – apie dėl pėdų atsirandančias sveikatos problemas pasakojo „Žalgirio“ gydytojas Robertas Narkus. – Dėl to į avalynę dedami specialūs įdėklai, kurie tolygiai paskirsto pėdos krūvį ir apsaugo sąnarius, sausgysles ir raumenis nuo nereikalingo krūvio intensyvių treniruočių metu."

Pasak gydytojo, individualius avalynės įdėklus naudoja visi „Žalgirio“ žaidėjai. Juos sportininkams per sezoną tenka keisti du, o kartais ir tris ar keturis kartus.

 


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių